Ferie i Tyskland
Ferie i Tyskland

Ferie i Tyskland

Opsummering

Tyskland er et velbesøgt land, hvor mange danske turister tager til for at holde en forlænget weekend, nyde en byferie i en af storbyerne eller tage familien med i en af de mange forlystelsesparker eller vandlande, som også findes i Tyskland. Det er et oplagt sted at tage hen, særligt hvis rejsen ikke må være […]

Tyskland er et velbesøgt land, hvor mange danske turister tager til for at holde en forlænget weekend, nyde en byferie i en af storbyerne eller tage familien med i en af de mange forlystelsesparker eller vandlande, som også findes i Tyskland.

Det er et oplagt sted at tage hen, særligt hvis rejsen ikke må være for langt væk fra Danmark, og her er som regel styr på tingene, gode forhold, søde mennesker og spændende omgivelser.

BEDSTE TID AT REJSE TIL TYSKLAND

Der findes ikke et bestemt tidspunkt, der er bedre at tage til Tyskland end andre. Det afhænger af, hvad du skal i landet, og hvordan din ferie er.

Skal du på byferie, skal du være varsom med at tage af sted i den hedeste sommervarme eller den koldeste vinterkulde, og det samme gælder, hvis du gerne vil i en forlystelsespark.

Til gengæld er et badeland eller vandland oplagt at besøge, når det er koldt udenfor, hvis altså det foregår indenfor, og mange tyske byer kan være hyggelige at besøge ved juletid, hvor der er pyntet op, er julemarkeder og rart at være.

OPLEVELSER I TYSKLAND

Oplev Tyskland

I Tyskland kan du opleve alt fra store til små byer, marker med køer og afgrøder samt fabriker og industri. Her er noget af alt, og du kan let få din nysgerrighed stillet under dit besøg – særligt mange familier rejser til Tyskland for at besøge de forlystelser, landet byder på. Dem har vi kigget nærmere på herunder:

VANDLAND TYSKLAND

Der findes flere muligheder, hvis du gerne vil med familien i et badeland i Tyskland. Her er nogle gode bud:

  • Van Der Valk
  • Weissenhäuser Strand
  • Badeland Nordseeküste
  • Badeland Bispingerheide
  • Residenz Seepark Sellin
  • Badeland Hochsauerland
  • Bostalsee

FORLYSTELSESPARKER

Forlystelsesparker

HANSA PARK

En forlystelsespark, der ligger nord for Lübeck og derfor i perfekt køreafstand fra Danmark. Den er en af de større forlystelsesparker i Tyskland og her er oplevelser for alle børn, store som små. Parken er flere gange blevet kåret som ‘bedste park’. Her er forlystelser til de små børn og vildere ting til de store, og så det er næsten umuligt ikke også at hygge sig som voksen.

Vil du gerne bo ved parken, så kan du bo på et resort, der er tilknyttet, eller du kan tage til den nærliggende badeby Haffkrug og leje en bolig, hvor der er også er hyggelige spisesteder og strand.

HEIDE PARK

Forlystelsesparken ligger i Solatau i Niedersachsen og er stor. Den er en attraktiv familiepark og har forlystelser til alle størrelser samt shows og masser af ting at kigge på.

Parken ligger 60 kilometer syd for Hamborg, så turen kan enten kombineres med en weekend dertil, eller du kan købe en to-dags billet og bare nyde livet i parken. Søger du på nettet, så har mange selskaber tilbud på overnatningsmuligheder nær parken.

FERIE I HARZEN

En ferie i Harzen kan være mange ting og er ikke nødvendigvis lig med busture for pensionister, selvom det også er et oplagt rejsemål for dem – nej, Harzen er for alle.

Her er faktisk mange solskinstimer og smuk natur, der egner sig godt til vandre- og gåture, eller sågar ture på cykle. Og hovebyen i vest, Goslar, er bestemt et besøg værd. Den ligger i det skønneste område med de fineste bygninger og hyggelige spisesteder.

Du kan også besøge byen Hahnenklee, der er placeret på en højslette, og der findes derfor mange vandretur i området omkring den. Du kan stå på ski her, eller besøg en af de mange andre hyggelige byer, der er beliggende i Harzen.

Med jernbanen til Bloksbjerg

Vil du opleve noget andet, så kan du tage en tur op i bjergene med Harzer Schmalspurbahnen, et gammelt tog, der kører hele tre ruter rundt i området. Her er en kort og stejl rute der kører til toppen af Bloksbjerg, hvor du kan nyde udsigten over Nationalpark Hochharz.

Du kan også komme på to andre længere turer. Og vil du gerne forbi Bloksbjerg, kan du selv vandre derop, hvis du vil. Når du er færdig med at stå på Bloksbjerg og nyde udsigten, kan du besøge Tysklands højeste dæmning, Rappbodetalsperre, og derefter tage en tur i drypstenshulerne ”Hermann´s Höhle….og og og, ja der er faktisk ret mange oplevelser at gå om bord i, når du rejser til Harzen.

BERLIN – SEVÆRDIGHEDER

Tyskland, Berlin

Berlin er Tysklands hovedstad og centrum for meget kunst, kultur, udvikling og sjov. Her rejser mange turister til for at nye en lang weekend eller en kortere ferie med god mad, historiefortællinger og gåture i gaderne.

Berlin er en nyde-by, og her kan du tulle rundt og bare opleve uden egentlig at have et mål. Eller du kan planlægge visse seværdigheder, du gerne vil se undervejs – hvad end du vælger, vil Berlin i sig selv være en oplevelse.

Det er oplagt at tage på ferie i Berlin, hvis du bor i Danmark – billetterne er forholdsvis billige, du kan tage både fly, bil, tog og bus, og så er maden både god og fås til rimelige priser i Tysklands hovedstad.

Skal du på rundtur i byen, så kan du kigge forbi en eller flere af de mest populære seværdigheder. Du kan runde Alexanderplatz, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Fjernsynstårnet, Kurfürstendamm eller Postdamer Platz og mange flere steder, der alt sammen symboliserer eller markerer noget særligt.

Del med dine vennerFacebookTwitter
Deltag i debatten

Følg @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .