Rejser til Tyrkiet
Tyrkeit, Hagia Sophia

Rejser til Tyrkiet

Opsummering

Det eksotiske rejsemål med den fine blanding af både østlige og vestlige traditioner er velbesøgt af danskere, der gerne vil på en varm og ofte billig ferie.

Her får du som rejsende god mad, masser af solskin og gode badestrande – samtidig får du et spændende indblik i en verden, der har anderledes traditioner end de danske.

BEDSTE TID AT REJSE TIL TYRKIET

Det kan blive meget varmt i Tyrkiet om sommeren, og det er forholdsvis koldt om vinteren. Derfor er det bedst at besøge landet i foråret og efteråret, hvor temperaturerne er gode ved Ægæerhavet og Middelhavet, eller hvis du tager en tur til Istanbul.

KLIMA I TYRKIET

Alt efter om du befinder dig inde i landet eller ude ved kysten, så er klimaet meget forskelligt i Tyrkiet.

Tyrkiet

De sydlige og vestlige kyster har middelhavsklima med varme og solrige somre og en mild men regnfuld vinter. I Izmir ved Det Ægæiske Hav er dagstemperaturen omkring 30 grader om sommeren og 10-15 om vinteren. I Antalya på sydkysten ligger sommertemperaturen tættere på 35 grader, og en vintertemperatur på 15 grader.

Der er stor forskel på nedbør i landet, og inde i landet kan det også blive noget koldere om vinteren.

De fleste turister besøger den del af Tyrkiet, som ligger ud til Middelhavskysten og Det Ægæiske Hav, og her kan det blive utroligt varmt om sommeren, hvor det er ikke unormalt med varmegrader på op til 40 grader i juli og august.

MAD I TYRKIET

Det tyrkiske køkken er præget af mødet mellem Middelhavet og Mellemøsten, og det giver mad, som er enestående og utroligt lækkert.

Maden i Tyrkiet er meget præget af lammekød, og er du i landet, bør du mindst én gang prøve både shish kebab og döner kebab, som Tyrkiet er berømt for. Men landet byder på meget mere end det.

Der er vinbladsdolmer, oliven, fyldte auberginer, spinat, fetaost, yoghurt og meget andet…der er også kål, grøntsager, ris og pinjekerner, som alt sammen krydres med et væld af krydderier som eksempelvis spidskommen, paprika, hvidløg, kanel og dild.

Mange retter består af kød, blandt andet lam, oksekød og fisk. Og så er der desserten. Her sparer Tyrkiet ikke på noget. Der findes et væld af søde sager og kager lavet af smørdej og sirup, og så er det også her den berømte Turkish Delight stammer fra.

OPLEVELSER I TYRKIET

De fleste danske turister tager til Tyrkiet for at slappe af ved vandet eller besøge Istanbul. I Istanbul vil du få en klassisk bytur med alt, hvad der hører til, og ved vandet får du sol, strand og afslapning.

Hamam

Du kan ikke tage til Tyrkiet uden også at besøge en hamam, et tyrkisk bad. De findes i de fleste tyrkiske byer, og de stammer helt tilbage fra middelalderen. Baderitualet starter som regel med, at du sidder i et varmt lokale og sveder. Derefter skrubbes du fra top til tå, så huden bliver blød. Til slut får du en god omgang massage.

Kappadokien

Tag på tur til Kappadokien, den underjordiske by, der er skabt efter et vulkanudbrud for millioner af år siden. Besøget vil efterlade dig med en følelse af, at du har besøgt et mirakuløst naturfænomen.

Pamukkales kalkterrasser

Et mageløs sted, der er på UNESCOS verdensarvsliste, og et sted, du bør besøge, hvis tiden er til det. Her strømmer klakvand ned over hvide klipper, så det ligner isvand, og myterne fortæller, at vandet har en foryngende og helbredende effekt.

Istanbul

Har du tiden til det, så bør du rejse forbi Tyrkiets største by Istanbul. Byen ligger på to kontinenter og er fyldt med eventyr og eksotiske oplevelser, hvis du opsøger dem. Du bør besøge den berømte Blå Moské med de 20.000 blå kakler og Topkapipaladset eller tage en bådtur på Bosporus.

BO I TYRKIET

De mest besøgte feriebyer i Tyrkiet er Antalya, Marmaris, Side, Icmeler og Alanya.

Alle byerne ved Middelhavskysten og Ægæerkysten er perfekte til ferien, hvor afslapning, solbadning og en kold øl er vigtig. Her er meget charterpræget, og mange familier rejser hertil, men du er også garanteret god stemning, masser af sol, strand, vand og hygge.

Har du ikke lyst til at være badeturist, så bør du i stedet rejse til Istanbul.

FAKTA OM TYRKIET

Hovedstad: Ankara

Areal: 779.452 km2

Sprog: Primært tyrkisk

Besøg: Turister rejser primært til Ægæerhavet, Middelhavet og Istanbul.

Geografi: En stor del af Tyrkiet er bjerglandskab. Den vestlige del af landet er ørkenlandskab. Tyrkiet grænser op til Syrien i syd, Iran i øst og Armenien og Georgien i nordøst. I nord ligger Sortehavet, og sydkysten ligger ud til Middelhavet, i mens vestkysten vender mod Ægæerhavet.

Del med dine vennerFacebookTwitter
Deltag i debatten

Følg @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .