Rejser til Toscana
Toscana

Rejser til Toscana

Opsummering

Toscana er et yndlingsrejsemål for mange danskere, der elsker den rustikke stemning, den gode mad, vinen og det bakkede landskab.

Her er skønt året rundt og den helt særlige stemning, der er i området, smitter af på alle, der kan lide det autentiske Italien.

Toscana er en region i Italien – beliggende i den nordlige ende af Centralitalien og vejret her er ideelt til sommerferie og rejser om forår og tidlig efterår.

Landskabet i Toscana er præget af bjerge og er et af de mest frugtbare i Italien, her avles både frugt, korn og vin. Det gør destinationen til et særlig godt sted at besøge, hvis du vil nyde både vejret og livsstilen.

Toscana

Rejser du til Toscana om sommeren, så kan du godt forvente meget varme – gerne omkring de 30 grader og forholdsvis tørt vejr.

Om efteråret er det høsttid, og i den periode kan du få en masse spændende oplevelser, samtidig med du nyder det lune vejr.

Foråret kan nemt være både varmt og rart, men er præget af mere ustadighed, og du kan sagtens komme ud for en række dage med regn og kulde.

KØKKENET I TOSCANA

Toscana har et verdenskendt køkken, der er fyldt med lækkerier og alverdens retter.

Der er meget kød i form at skinker, vildt, fisk eller bøffer. Og grøntsager bruges der også, særligt fennikel, auberginer, squash, ærter og bønner er meget brugt samt trøfler og svampe. Det alt sammen smages naturligvis til med et væld af urter som rosemarin, salvie, basilikum, løg og hvidløg.

SPECIALITETER

Hvis du er i Toscana, så bør du ikke gå glip af deres brød uden salt, som de lokale påstår smager så godt, fordi deres lokale produkter er så gode. Du bør også smage deres suppe Pappa al Pomodoro, som er en suppe med tørt brød.

De oste, der stammer fra Toscana, er Casciotta lavet på komælk og fåremælk, eller Marzolino og Pienza lavet på fåremælk.

Søde sager er der også masser af, og rejser du til Toscana, bør du smage Ricciarelli-kagerne, der er lavet af mel, sukker og mandler, eller panforte som traditionelt tilberedes med mandler, hvedemel, honning og frugter, koriander, muskatnød og kanel.

Du kan selvfølgelig også afslutte dit måltid på klassisk vis med en dessertvin og en mandelkage, cantucci, som er knasende sprøde og derfor ofte dyppes i vinen.

TOSCANAS SEVÆRDIGHEDER

Der er et utal af mulige oplevelser, når du rejser til Toscana – og området er i sig selv så smukt, at en gåtur eller køretur i landskabet, er en oplevelse nok i sig selv. Her vil du opleve smukke bakker, olivenlunde, rustikke huse, små hyggelige byer, solskin og vinstokke, markeder med farverig frugt, som alt sammen pakket ind i et væld af solskin.

Vil du gerne på en tur så besøg en af de legendariske byer i området eller besøg den fine ø Elba. Elba ligger ud for kysten, har en gudesmuk natur og er så populær, at du bør bestille både overnatning og færge i god tid.

Bjergbane

Du kan også tage en tur i bjergbanen Funicolare Montecatini, der ligger mellem Pistoia og Lucca. Bjergbanen er gammel, har et gammelt udseende og kører godt en kilometer op af en stejl stigning og kvitterer med en skøn udsigt. En sjov tur for både voksne og børn.

Termiske bade

Der finde flere forskellige termiske bade i den sydlige del af Toscana – og de er fantastiske, hvis du trænger til at blive varmet igennem og bare nyde en dag med afslapning og ro.

Strandtur

Tag til Viareggio, hvis du vil en tur på stranden og bade en hel dag.

Vin i Toscana

Et oplagt sted at tage hen, hvis du vil kigge på vin i Toscana, er området mellem Firenze og Sienna, som hedder Chianti. Her er ikke bare vinproduktion, men også grønne skove, gamle borge og en natur, der er en gåtur værd.

Leonardo da Vinci

Den berømte maler blev født i byen Anchiano i Toscana i 1452, og du kan naturligvis lære mere om både hans kunst og liv på din ferie i området. Du kan besøge et museum i Vinci, der fokuserer på malerens arbejde, og du kan lære ham bedre at kende på udstillingen i hans gamle fødehjem.

BYERNE I TOSCANA

Der findes mange populære og uhyre smukke byer i Toscana. Firenze er den store hovedby i Toscana, men også byerne Pisa, Siena, Pistoia, Livorno og Lucca er meget besøgte.

Firenze

Byen er rigtig mange ting i et – den er gammel og moderne, den er kaotisk og tilbagelænet, den er smuk og slidt og…ja, det er en historisk by med mange kontraster, som de fleste besøgende elsker.

Firenze er et centrum for rigtig meget kunst, og du kan derfor ikke undgå at besøge museer, hvis du er i byen. Gør du ikke det, vil du alligevel se kunst alle stedet i gaderne, hvor de smukkeste bygninger insisterer på at blive set.

Bliver du sulten eller tørstig undervejs, så har byen et utal af uimodståelige restauranter, caféer, vinbarer og kaffebarer.

Pisa

Pisa er kendt for sit skæve tårn, men selve byen har meget mere at tilbyde. Den er både charmende og hyggelig.

Byen indeholder mange historiske levn fra Romertiden og meget står stadig autentisk og uspoleret tilbage. Det giver rigelige med muligheder for at studere byens bygninger, og da der er et rigt studieliv i byen, så er den også festlig og har et godt gå-ud-miljø.

Lucca

Lucca er kendt som en af Toscanas smukkeste byer. Den er romantisk og malerisk, velholdt og utrolig idyllisk.

Lucca er særpræget, fordi den stadig har sine forsvarsmure intakte, og det i sig selv er imponerende. Selve gaderne er små og snørklede, så derfor er der ikke mange biler i byen, og mange både går, løber og cykler på voldene.

Vil du shoppe dyrt og have luksus, så er Lucca en god by at besøge. Her er meget elegance og rig mulighed for at spendere penge. Har du lyst til romantik, så er der også de perfekte spisesteder og caféer i Lucca, som dyrker den smukke stil og danner de fineste rammer for folk, der vil nyde livet.

Der findes SÅ mange vidunderlige og historiske byer i Toscana, at de umuligt kan listes op her alle sammen. Men udforsk området og kør ind til de byer, du kommer forbi på din vej. De fleste af dem gemmer på hver deres lille unikke stemning, og du bliver sjældent skuffet i Toscana.

FERIEBOLIG I TOSCANA

Du kan både leje boliger eller campere, hvis du vil på ferie i Toscana.

Ferieboliger

Ferieboliger er der masser af i Toscana – du kan både leje huse og ferielejligheder i Toscana. Det er en rigtig god idé at booke din bolig hjemmefra.

Find inspiration på disse sider:

  • www.in-italia.dk
  • www.cofman.com
  • www.vacasol.dk
  • www.villacasa.dk
  • www.fdm-travel.dk
  • www.airbnb.dk

CAMPING

Vil du på camping, så er det bare med at køre af sted fra Danmark og enten finde en campingplads, når du kommer frem, eller bestille hjemmefra. Det kan, fordi Toscana er så populært, være en god idé at bestille plads, inden du ankommer.

Del med dine vennerFacebookTwitter
Deltag i debatten

Følg @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .