Top 7 ladebokse til hjemmet

Selvfølgeligt er det vigtigt for dig som bilejer at kigge nærme på ladebokse til hjemmet. Hvis du er elektrisk bil ejer, er det en af ​​de bedste beslutninger, du kan tage, at have en hjemme lade station. Det kan være besværet med at finde en offentlig opladning i nærheden, og det kan også spare dig for mange penge.

Endelig, hvis du ikke installerer din oplader i en garage, skal du sørge for at købe en, der er holdbar, når den udsættes for sol, vind og vand. Du skal sørge for, at den oplader, du køber, er klassificeret til at stå udenfor. Vi vil dog altid anbefale at opsætte din ladeboks under halvtag, og hvis du har en garage, er der klart den oplagte mulighed.

De 7 bedste ladebokse til hjemmet

  1. Clever
  2. E.On
  3. FDM
  4. Tesla
  5. Ionity
  6. spirii
  7. sperto

Hvorfor en ladeboks til hjemmet er ideelt

Hvis du er på udkig efter en ladeboks, har du sandsynligvis indset, at en standard stikkontakt bare ikke er god nok den. Hjemmeopladere kan man ikke ligefrem sige er billige, men de er helt klart investeringen værd.

At eje en elbil har sine fordele, du behøves i realiteten aldrig tage på en tankstation igen medmindre du skal på lange ture hvis du har din egen lade boks derhjemme. Hvis du bor i et område med mindre god infrastruktur, hvilket er sandsynligt for alle, da der ikke er kommet så mange tankstationer med opladnings muligheder for elbiler endnu da Danmark stadig er i gang med stille og roligt at implementere elbiler på de danske veje. Det vil sige at der er en god chance for, at du faktisk bliver nødt til at installere en ladeboks til hjemmet så du er sikker på at kunne oplade din bil.

Det vil også hjælpe dig i det lange løb. Man kan godt blive træt af altid at skulle tænke på at skulle kigge efter en offentlig oplader til rådighed i nærheden. Det er ikke kun praktisk at have en ladeboks derhjemme, men også billigere end at skulle oplade på stationer. Det giver dig også en frihed ved at du altid kan oplade din bil når som helst du vil. Du behøver slet ikke bekymre dig om at vente i kø, hvis alle de offentlige opladere i dit lokalområde altid er optaget.

Lade kontakt typer til din ladebokse

Type 2 er det mest almindelige opladningsvalg for elbiler i dag. Type 1 er derimod mest almindeligt for biler produceret i Asien, som f,eks Mitsubishi. Du kan bruge en adapter til et at tilslutte en Type 1-bil med en type 2-ladeboks ligesom man nu om dage bruger en adapter for at få ens iPhone stik til at passe med et aux stik, mere kompliceret er det ikke.

Når du skal afgøre, om du vil have en type 1 eller en type 2 oplader er det vigtigt at tænke over følgende. Type 2-opladere udfører arbejdet hurtigere end type 1-opladere, men kræver ofte en anden stikkontakt, som du måske ikke allerede har til rådighed i din husstand. Nogle opladere er fast kablet, mens andre simpelthen bare kan tilsluttes. Beslut om du vil have en plug-and-play løsning eller en fast kablet oplader, der kræver professionel installation fra en elektriker.

Når du skal vælge kablets længde skal du ikke tænke på om det påvirker funktionen for strømledningen eller selve opladningshastigheden, for kablets længde har ingen indvirkning på dette, så du kan vælge den længde der passer bedst til dig uden at bekymre dig om nogle konsekvenser for valget.

Nørdede detaljer om typerne:

Type 1Type 2
Begge typer er en 1-fasetkontakt men designet til forskellige maks. strømstyrke kapaciteter. Type 1 er designet til en strømstyrke på maks. 32 A og effekt af maks. 7,4 kW. Denne type ses oftest brugt ved asiatiske bilproducenter som f.eks. kan være følgende:

Peugeot
Citroen
Kia Soul EV
Mitsubishi
Ford
m.fl.
Begge typer er en 1-fasetkontakt men designet til forskellige maks. strømstyrke kapaciteter. Type 2 er beregnet til et maks. på 70A Type 2 kan også fås i en 3-faset kontakt til maks. 63A, og en maksimal effekt på 44 kW. Den er primært bugt hos elektriske bilejere i Europa da den er lavet til en standardkontakt i EU. Den er så også primært set kombineret med europæiske biler som følgende:

Kia (optima og e-Niro)
Mercedes
Tesla
Volkswagen
Volvo
Audi
BMW
Nissan Leaf
Porsche
Renault Zoe

Løst eller fastmonteret kabel

Fordelen med et fastmonteret kabel er klart at du nemt og enkelt altid kan tilslutte din elbil uden at skulle finde et kabel frem, hver gang du skal oplade elbilen. Men det er jo også en ting der giver sig selv. Udover det er det også en kæmpe fordel med fastmonteret kabel for dig der er nervøs for tyveri. Når både kablet og ladeboksen er fastmonteret, reducerer det markant risikoen for tyveri.

Hvis du i stedet vælger et løst kabel, har det også sine fordele som kan have stor betydning for dig der har flere elbiler, da de kan have brug for forskellige typer stik eller hvis du ofte har gæster der også skal have muligheden for at kunne oplade deres biler hos dig. Foretrækker at have et løst kabel i stedet, behøver bilen ikke nødvendigvis at passe til stikkontakten, da du både kan have en elbil med type 1-stik eller type 2-stik.