Alt du skal vide om Tesla model x 2022

Billede af Tesla model x fra forskellige vinkler

Tesla model x er en luksuriøs suv fra Tesla der kan have 5-7 sæder som gør det muligt at tilpasse i forhold til din familie størrelse. Bilen er dyr, men Tesla model 3 er det værd.

Læs vores fulde guide på de bedste elbiler 2022

Pris

Med en pris på mellem 935.412-1.151.412 kr. for standardversionen, før man køber ekstra ting som farve, fælge og ekstra sæder er Tesla model x meget dyr. Derimod mener jeg selv at hvis jeg havde de ekstra penge der skulle til at købe bilen, ville jeg klart anbefale dig at gøre det. Jeg vil faktisk mene at bilen er det værd. Du kan tilføje forskellige ekstra ting og pakker til bilen, men standard versionen er også sjov at køre i.

Brugervenlighed

Bilen er meget brugervenlig og nok den mest afslappede bil man kan køre i, da autopiloten fungerer så godt. Det er nemt at komme ind og ud af bilen. Til sidst er bilens forskellige tekniske tilbehør oh selve skærmen er nemt at finde rundt i og styre.

Performance

Bilen kan køre meget hurtigt og kommer også hurtigt op i fart hvilket er meget fedt hvis du er en fan af fart. Bilen er meget lækker at køre i, og utrolig stille. Systemet der regner ud hvor man skal sætte strøm til bilen, holder sin del af løftet. Til sidst er autopiloten utroligt velfungerende, og kører faktisk bedre end de fleste mennesker. Det at bilen også kan køre på veje maps ikke engang kan se, overraskede mig også positivt, også selvom vejen svinger meget og andet, kører den rigtig flot i gennem svingene. Fra 0-100 på 3,9-2,6 s afhængig af model.

Detaljer

Med 547-580 kilometers rækkevidde er det klart en favorit til en familiebil, til den længere køretur. Man kan åbne og lukke alle dørene i bilen med en knap på din bilnøgle. Du kan opdatere din bil som en app på din mobil hver gang der kommer nye ting. Det inkluderer også ting der kan få din bil til at kører hurtigere.

Man kan føle sig meget tryg i en køretur i bilen. Tesla model x har klaret utrolig mange sikkerhedstest der alle har givet den 5 stjerner og siger at der er utrolig lav mulighed for at bilen kører galt. Hvis man kører galt vil flere funktioner som moderne seler og airbags mindske skaderne man vil få.

Dette er den sikreste bil på vejen. Det hjælper også at bilen sætter farten ned hvis bile foran dig gør det samme. Det er en stor suv så selvfølgelig klarer den sig bedre i et trafikuheld end mindre biler. Men større suv´er har haft problemer med at rulle rundt i uheld med biler der kommer fra siden. Dette har Tesla model x gjort alt for at mindske chancen for.

Bilen kan indstille sin højde så den kan tilpasse sig til at kører hurtigere og til at kører på mere bumpet terræn.

For

  • Velfungerende autopilot
  • Masser af kopholdere og usp stik
  • Hurtig bil med lang rækkevidde
  • Lækker at se på og at sidde i.

Imod

  • Meget dyr

Tesla model x udefra

Før jeg overhovedet begynder at nævne noget andet kan vi lige så godt starte med at snakke om dørene til passagersædet som er lavet som vinger. Jeg har hørt mange bekymre sig om forskellige ting i forhold til dørene.  En af dem er, hvad gør man på en parkeringsplads hvor man holder tæt på andre biler? Dørene starter med at gå op og så ud så man nemt kan komme ind. Hvis man holder meget tæt på en anden bil eller i en parkeringsplads der ikke gør det muligt for dørene at folde helt ud, har dørene sensorerne som åbner døren så meget de kan. Det gør det muligt for en at komme ind i bilen langs siden.

Til dig der elsker at vise en bil frem, kan bilen også køre med dørene oppe som ser utrolig sejt ud. Dog kan det ikke anbefales under normal kørsel. Hvis vi kigger bort fra dørene, er bilen generelt også meget stilet. Bilen har et meget moderne udseende med et sporty look til den størrelse suv. Lygterne er meget pæne og passer godt med de kantede indslag der er rundt omkring på bilen.

Bilen har nogle små detaljer der også giver bilen et mere sporty look som f.eks. den lille spoiler, som egentlig passer meget godt til bile. Udover det har Tesla også tilføjet nogle meget flotte fælge.

Et andet indslag som gør det utroligt fedt at vise sin nye Tesla model x frem er, når du kommer tæt på bilen, folder sidespejlene ud og døren åbner sig ud du skal tænke på om den rammer bilen ved siden af da den også har sensorer på bilen.

Tesla model x indefra

Tesla model x har den bedst fungerende autopilot. Bilen kører utrolig godt og så af sig selv.  Bilen kan simpelthen kører hen til dig uden du er i bilen! Bilen bruger ikke google maps men sit eget system hvilket gør det muligt for den at finde vej selvom vejen ikke er på maps. Nogle gange kan bilen dog ikke se skilte ved vejen, som f.eks. ændring i lovlig tophastighed. Det kan være irriterende når der står på skærmen at man kører for hurtigt selvom man ikke gør det. Bilen har også sit eget system som kan se både skraldespande, cykler og lyskryds og meget mere.

Tesla har en masse ekstra tin der gør det utrolig nemt at holde øje med forskellige ting ved bilen. Tesla har sine egne supercharger stationer som er de bedste oplader man kan få, der oplader bilen på igen tid. Teslas navigationssystem kan også udregne hvornår du skal stoppe ind og oplade og hvor du skal gøre det henne.

Bilen har en meget stor skærm i midten, som også gør det nødvendigt at man nogle gange skal kigge ned. Derimod er den på en eller anden måde ikke lige så forstyrrende som andre biler med store skærme.

Bilen har jo to rækker sæder da det er muligt at vælge mellem 5. 6 og 7 sæder. Midterækken har utrolig god plads, men det kniber lidt med plads på bagerste række, både i højden og ved benene.

Bilen har rigeligt med kopholdere. Næsten alt i bilen er lavet i rigtig lækkert materiale som gør det meget komfortabelt at sidde i. Bilens sæder ar rigtig god støtte og man kan sagtens køre langt i denne bil. Der er også opladning til alle sæder i bilen.

Skal Tesla model x være din næste bil?

Hvis du har økonomisk rådighed til at købe denne bil, er der ingen tvivl om at jeg mener at dette er en god investering for personligfornøjelse og en grønnere fremtid.

Læs vores fulde guide på de bedste elbiler 2022 her.

Læs mere om Tesla model x her