Tesla model s, alt du skal vide 2022

Billeder af Tesla model s

Tesla model S, var en af Teslas første biler der blev præsenteret i 2012. En af de første biler der fik skabt fokus på Elbil marked. Bilen blev opkaldt efter Nikola Tesla og var den første elbil som blev anerkendt som en sportselbil.

Læs vores fulde artikel på de bedste elbiler i 2021

Udseende

Modsat andre Elbiler har Tesla model valgt helt at fjerne grillen foran på bilen. Bilen er designet meget aerodynamisk, hvilket er meget tydeligt fra fronten helt ned til bagpartiet. Det gælder fra helt små detaljer, som sidespejlene og dørhåndtag der kan køre ind, til hele bilens samlede udtryk.

Tesla Model S indefra

Indvendigt, har du alle muligheder, for at selv at være med til at bestemme udseende. Der er flere træsorter at vælge imellem og et andet eksempel er, at du kan vælge samme luftfiltreringssystem som i model X. Luftfilteret kan efter Teslas målinger filtrerer 99,97% af forurenende partikler i luften.

Der er et næsten minimalistisk udseende inde i Tesla model S, da der er meget få knapper. Næsten alt styres via en stor touchskærm. Her kan du styrer navigation, musik, telefon, aircondition og der er adgang til web. Du har mulighed for at styrer skærmen via stemme styring, så du kan bevare fokus på din kørsel. Der er få ting der ikke kan styres på Touch skærmen, det er indstilling af ret, dørene og åbning af handskerummet.

Der er en stort opbevarings plads mellem forsæderne til dine ting og hvis du skubber armlænet i midten tilbage, er der to kopholdere.

Der er gode og komfortable sæder og selv om det ligner læder, så er det det ikke. Tesla bruger ikke læder mere på deres sødebetræk, det er der kun på rettet.

Ved passagersæderne er der igen god plads og da der ikke er en forhøjning på gulvet er der nemt plads til tre voksne, der alle kan sidde godt med deres ben.

I bagagerummet er der så god plads at der er nogle der har brugt bilen til at campe i. Der kan sagtens ligge to voksne og sove eller se på stjerner.

Tesla model s pris

Med en pris på mellem 823.412-1.151.412 kr. ligger bilen i den meget høje ende af elbilmarkedet. Det gør det derfor det værd at tænke over om en Tesla model 3 ikke kunne opfylde ens behov. Dog kommer Tesla s også med en masse værdi som ikke mange elbiler, kan konkurrere med.

Brugervenlighed

Tesla model S er en stor luksus Elbil, som ligger godt på vejen og har mange muligheder for at både være et godt og sikkert transportmiddel og samtidig være meget hurtig, have meget komfort, nogle beskriver at de både har brugt den store touchskærm til mini biograf og bagrummet til camping.  

Performance

Det er ikke noget at klage over når man først starter en Tesla. Det er en sand fornøjelse at køre bilen. Ved en blanding af yderst komfortable sæder og Forskellige assistentsystemer der gør det nemmere og federe at køre bilen. Man kan også lade næsten helt hver med at køre bilen ved at slå bilens autopilots funktion til.

Detaljer

Tesla model S kan selv skifte vejbane og parkere – der udvikles hele tiden og noget af det der ligger i nær fremtid er at bilen selv kan reagere på skift af lyskryds.

Du kan styrer bilen via en APP. Her er det muligt udefra at tænde bilen, varme osv. Hvis du er tæt på bilen, kan man faktisk også bakke bilen ud fra en parkeringsplads via App uden at sidde i bilen.

En elektrisk sportspil kan man sagtens kalde den med 1020 hk. Tesla model s har en tophastighed på 322 og har en rækkevidde på 628-668 kilometer i forhold til modellen af bilen. Udover det kommer den fra 0 til 100 på imponerende 2,1-3,2 sekund også afhængig af valget af enten Long range eller Plaid.

Tesla model S kan oplades meget hurtigt fra 10 % til 80 % på omkring 40 minutter. Du har ved køb af Tesla biler adgang til deres egne standere, som efterhånden er mange steder også i DK.

Bilen har en opladningstid, der selvfølgelig er forskelligt fra de forskellige opladningssteder. I forhold til om du har en lade stander derhjemme, eller bruger normalt outlet kan det tage mellem 27-15 timer. Du kan også bruge en hurtigoplader på vejen som vil oplade din bil på 6 timer. En kæmpe fordel ved at købe en Tesla er at du kan bruge Teslas super chargers. Her kan du oplade din bil på 38 minutter, fra 10 til 80%.

For:

  • Teslas supercharger
  • Lang rækkevidde
  • Høj tophastighed

Imod:

  • Bilen er meget dyr i forhold til en Tesla model 3
  • Der kan meget det samme

Skal Tesla model s være din næste bil?

Hvis du har økonomien til en Tesla model s ville det jo helt klart være en fed bil at eje. Men du kan også købe en Tesla model 3 der kan meget det samme til under halvdelen af prisen. Så kan man både eje en Tesla og have en halv million til overs.

Læs mere om Tesla model s her