Ferie i Sydfrankrig
Sydfrankrig

Ferie i Sydfrankrig

Opsummering

Sydfrankrig er mange ting og varierer utrolig meget alt efter, hvor du befinder dig – det ene sted vil du finde ro, hygge, smukke farver og natur, hvorimod du andre steder vil finde luksus, dyre forretninger og lange strande.

Her er alsidigt, og det vil du opleve, hvis du tager hele rejsen rundt i Sydfrankrig. Er du kun til den ene af tingene, så kan du også vælge dit rejsemål mere specifikt og holde dig til dit yndlingsområde.

Her vrimler med turister, og du vil ikke blive skuffet, for uanset hvilket område du vælger, vil du blive mødt af skønhed, god mad og lækre drikkevarer.

BEDSTE TID AT REJSE TIL SYDFRANKRIG

Sydfrankrig er ikke en fast betegnelse, men de fleste steder regnes områderne Provence, den Franske Riviera, Languedoc-Roussillon, Aquitanien og Midi-Pyrenæerne for værende en del af det.

Generelt er vejret fantastisk om sommeren, og det er varmt dog ofte til at holde ud, og nedbør er der ikke meget af. Klimaet er mildt, og det betyder, at du kan rejse til Sydfrankrig, hvis du gerne vil forlænge din sommer eller nyde foråret, før det kommer til Danmark.

SMAG PÅ MADEN I SYDFRANKRIG

Sydfrankrig er kendt for sin mad, især fordi de laver virkelig gode retter på få ingredienser, men også fordi flere af verdens bedste restauranter holder til her.

Hver region i Frankrig har deres egne specialiteter og i Sydfrankrig er hovedingredienserne olivenolie, tomater og krydderurter. Desuden er vin og ost to naturlige dele af al madlavning og som tilbehør til maden.

I Frankrig er de kendt for ikke at spise det store til morgenmad. Her spiser de lidt let brød og frugt, og så drikker de kaffe. Frokosten spises mellem tolv og to, og ofte spises der sent aftensmad.

Kendte franske retter:

Baguette og Croissant, Soufflé, Coq au vin, frølår, snegle, Crêpes, Creme Brûlée, mousse og skønne oste.

PROVENCE

Provence er en provins i det sydøstlige Frankrig. Provinsen er en stor magnet på turister, og det er den, fordi den har dejlig vin, god mad, smuk natur og et fantastisk lys. Her er mange solskinstimer og mange historiske seværdigheder at se.

MAD I PROVENCE

Mange madelskere og kunstnere rejser til Provence, alt sammen på grund af solen. Kunstnerne rejser hertil, fordi solens lys er perfekt og landskabet unikt. Køkkenet i Provence er kendt som ”Solens Køkken” og tilbereder både god hverdagsmad samt finere gourmetmad. Maden er præget af krydret smag: hvidløg og friske krydderurter samt tomater, oliven, aubergine og citron.

Du bør prøve: Bouillabaisse (fiskesuppe) og aïoli, grøntsagsgratin, perlehøne, ratatouille, snegle og oliventapenade med en god lokal vin som Côtes du Rhône, Chateauneuf-du-Pape eller Gigonoles.

OPLEVELSER I PROVENCE

Du kan på dit besøg i Provence besøge Frankrigs svar på Grand Canyon, Verdon slugterne. Her løber den smukke flod ned i en dyb slugt og igennem klipper og sving, og du kan rafte på den.sidst

Du kan besøge byen Arles, som er Vincent van Goghs by. En smuk by, der ikke bare har udstillinger med kunstneren, men også historiske bygninger. Du kan også besøge pavebyen Avignon, som ligger ved Rhöne-flodens bredder og er fyldt med historie, gode caféer og Pavepaladset, hvor paverne for mange år siden slappede af.

Der findes et væld af små hyggelige byer i området, så du kan bare tage på tur.

I området ved foden af bjerget Mont Ventoux finder du de berømte lavendelmarker, og her skal du tage forbi i juli, hvis du vil se det, når farverne er smukkest. Vil du i kurbad, så skal du besøge Dignes-les-Bains, som har varme kilder.

DEN FRANSKE RIVIERA – NICE OG CANNES

Sydfrankrig, franske riviera

Her er der et mægtigt leben, badegæster, cocktails og masser af solskin, og det tiltrækker hvert år massevis af turister i alle aldre og klasser. Her er noget for både dem med mange penge og dem med lidt mindre.

Langs rivieraen ligger en del skønne badebyer domineret af Nice, Saint Tropez og Cannes, men også de små og mere ukendte byer som Eze, Mandelieu, Agay og St. Raphâel er velbesøgte og små, henrivende perler.

Nice er kendt som den mest farverige by ved rivieraen. Her er der alt, hvad du kan have lyst til af spisesteder, forretninger, markeder og butikker. Gaderne er hyggelige og strandene fyldte. Her er historiske bygninger og imponerende boliger for velhavende mennesker.

Cannes er kendt for sin årlige filmfestival, men byen er også et symbol på rigdom og luksus: Her kan du shoppe verdens dyreste luksusvarer. Strandpromenaden er smuk, og du kan tage en gratis gåtur. Du kan også tage til festparadiset Saint Tropez, hvor du heller ikke kommer udenom dyre varer og rigdom. Her ligger luksusbåde side om side, og alt skinner af penge.

Vil du opleve andet end byer og badestrande på din ferie til den franske riviera, så kan du besøge Europas største Marineland med delfiner, søløver og spækhuggere i byen Antibes-les-Pins, eller du kan tage forbi museet La Malmaison i Cannes, som har værker af Matisse, Ozenfant og Picasso.

FERIEBOLIG I SYDFRANKRIG

Du kan tage på camping, og du kan leje lejligheder og boliger i Sydfrankrig – det er op til dit temperament, hvad du foretrækker. Men fordi området er så populært, så er det en god idé at bestille bolig hjemmefra i god tid.

Du kan bestille via store bureauer, eller du kan bruge tid på at søge efter små private udlejere – her tager du en chance, men vil ind imellem også få de helt særlige boliger.

Del med dine vennerFacebookTwitter
Deltag i debatten

Følg @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .