Top 10 over smukkeste ringe i 2024
Del med dine vennerFacebookX

Top 10 over smukkeste ringe i 2024

Dér kom det nye år pludselig snigende bagfra og overhalede mig, før end jeg egentlig havde tid til det.
Julen og nytårsaften har været skønne igen i år, som de plejer, men jeg synes slet ikke, at jeg har nået alt det, jeg skulle have nået, inden vi sprang ind i det nye år.
Blandt andet havde jeg jo lovet en gennemgang af de smukkeste smykker indenfor de 4 kategorier af smykker; øreringe, halskæder, armbånd og fingerringe. Jeg nåede bare aldrig at gennemgå mine favorit fingerringe, inden julehyggen tog over.

Nu er julen slut. Pynten er pakket væk for denne gang. Og champagnen er også forlængst poppet og drukket. Nu må jeg i gang med hverdagen igen.
Og derfor vil jeg, som lovet, starte med at give dig min top 10 over de smukkeste fingerringe blandt udvalget fra vores danske smykkedesignere.

Min top 10 over smukkeste fingerringe til kvinder

En fingerring er ikke bare en fingerring. Udtrykket kan være meget forskelligt, alt efter hvilket metal, den er lavet i, eller om der er ædelstene på ringen. Du kan få fingerringe, som er helt enkle i deres design, og fingerringe, som virker mere pompøse.
Kig med herunder, hvor jeg har forsøgt at give et indblik i variationerne af de fingerringe, som man kan få – dog stadig med fokus på, at det stadig skal være de smukkeste fingerringe efter min smag (og husk at smag er forskellig).

Fingerring i sølv – Jane Kønig

Jane Kønigs V-ring i mat sølv er både enkel, smuk og skulpturel at se på.
Fingerringen i sig selv er jo egentlig ret simpelt i sit design. Det er først, når man ser den på, at man rigtig ser, hvordan designet smøger sig rundt om fingeren på dens smukke, skulpturelle vis. Det er dér, at V-spidserne for alvor kommer til udtryk og bliver tydelige.

Det matte sølv er med til at understrege det luksuriøse i det simple. Der er ikke en masse udskæringer og krumninger. Der er ingen sten eller perler, der tager blikfanget. Der er kun det rå metal, som får lov at vise, hvad det faktisk formår. Hvor eksklusivt, der faktisk er, når det står alene.

V-ring i mat sølv fra Jane Kønig

Fingerring med perle – Pandora

Pandora har i mange år været en af de førende smykkedesignere i både Danmark og udlandet. Og når man ser denne smukke fingerring, så forstår man hvorfor.

Den smukke fingerring i rosaforgyldt sølv med en lille ferskvandsperle emmer af romantik og femininitet. Designet er klassisk med et twist. Det klassiske består i en enkel ring med en perle. Twistet består i, at perlen hænger løst i en lille løkke og kan bevæge sig sammen med hånden. Oftest sidder perlen fast i en fatning, ligesom diamanter og andre sten.

Den hvide ferskvandsperle og den rosa forgyldning klæder hinanden rigtig godt. Kontrasten står flot og er med til at gøre fingerringen ekstra feminin.

Dangling ring med ferskvandsperle i rosaforgyldt sølv fra Pandora

Regulerbar fingerring – Pilgrim

Også Pilgrim har lavet en smuk og enkel fingerring. Denne fingerring er lavet i forgyldt sølv med en lille, klar sten. Stenen er ikke ægte krystal, men det er blot med til at gøre fingerringen meget mere prisvenlig. Her kan alle være med.

Men prisen ændrer dog ikke på, at fingerringen er rigtig fin, og så har den samtidig den smarte detalje, at du kan regulere ringens størrelse, så den passer til enhver finger. Dét synes jeg er godt tænkt. For ofte vil jeg gerne købe en fingerring til en for eksempel en veninde i fødselsdagsgave, men ender altid med noget andet, fordi jeg ikke er sikker på, hvilken størrelse, hun bruger.

Lulu ring i forgyldt sølv fra Pilgrim

Bambus fingerring – Julie Sandlau

Jeg kan slet ikke stå for denne sjove og samtidig stilrene og smukke fingerring fra Julie Sandlau.
Fingerringen er lavet i sølv og forestiller et stykke bambus, der er bukket rundt til en ring. Det er virkelig fint håndarbejde med alle de små detaljer, som får fingerringen til at se helt naturlig ud – altså bortset fra farven.

Den satinrhodinerede overflade giver fingerringen et ekstravagant look, som samtidig understreger femininiteten i ringen.

Bambus-designet giver fingerringen et sjovt look og får den til at skille sig ud, men på den gode måde. Jeg gad virkelig godt at have den her fingerring.

Bamboo ring i sølv fra Julie Sandlau

Fingerring med farvede sten – Maanesten

De enkle fingerringe kan være virkelig smukke, men nogle gange må der bare gerne komme lidt mere farve på tilværelsen. Og det kan Maanesten give på smukkeste vis.
De laver nemlig rigtig flotte smykker, hvor de ikke er bange for at sætte en masse farver sammen.

Denne fingerring er lavet i sterling sølv forgyldt med 18 karat guld og har zirconia sten i fem forskellige farver. Farverne fra stenene spiller rigtig smukt sammen med det varme guld.
Fingerringen ser både eksklusiv og feminin ud på sin helt egen måde.
Det er ikke en fingerring med et simpelt look, men en ring, som får lov at fylde og kræve opmærksomhed.

Camma ring i forgyldt sølv fra Maanesten

Bred fingerring – Pernille Corydon

Og vupti, så røg vi tilbage til en helt simpel fingerring. Jeg har vist en svaghed for det simple design.

Pernille Corydon står bag denne smukke fingerring, der som sagt er meget enkel i sit design. Her er det fylden i den brede ring, der udgør selve designet sammen med den matslebne overflade.
Men netop fylden – eller rettere bredden – giver fingerringen et helt særligt look. Den er feminin på en mere rå måde, ligesom Jane Kønigs V-ring også er mere rå i sit udtryk.
Det kan jeg faktisk godt lide, da de er ideelle til at nedtone et look, som ellers kan blive for “fint”.

Saga ring i mat sølv fra Pernille Corydon

Stor fingerring – Dyrberg/Kern

Denne store fingerring fra Dyrberg/Kern er virkelig smuk. Det er også nærmest en skulptur i sig selv, ligesom Pernille Corydons Saga fingerring og Jane Kønigs V-ring.
Hos Dyrberg/Kern får skulpturen bare lov til at få noget mere volumen, end hos de to andre.

Fingerringen er lavet i blank poleret sølv, hvilket giver den et mere feminint og mindre råt look end de to andre. Også de bløde, runde former i ringens design er med til at gøre den mindre rå.
Fingerringen vil være ideel til at pifte et hverdags outfit op med, da dens volumen skaber opmærksomhed.

Fingerring med farvede sten – Sif Jakobs

Her er endnu en guld fingerring med sten i blandede farver. Men derudover ligner designet langt fra Maanestens design i deres Camma ring, som jeg beskrev tidligere.

Sif Jakobs har designet denne smukke fingerring i forgyldt sølv med 18 karats guldbelægning. Udsmykningen af ringen består i en cirkel, der er fyldt ud med zirkoner i flere forskellige farver og størrelser.
Når jeg ser på denne fingerring, så kommer jeg til at tænke på Forrest Gump og hans “Life is like a box of chocolat”. For fingerringen ligner nærmest en lille æske med blandede chokolader af den gode slags. Og det er absolut kun positivt ment. Hos mig er det at blive sammenlignet med chokolade noget ypperligt.
Jeg bliver helt glad og varm indeni af farvespillet i fingerringen. Og samtidig emmer den af eksklusiv luksus.

Novara ring i forgyldt sølv fra Sif Jakobs

En helt enkel fingerring – Jane Kønig

Den her fingerring fra Jane Kønig må være den ultimativt mest enkle fingerring. Det er vitterligt bare et tyndt stykke rundt metal i sølv. Og alligevel kan den udtrykke en helt masse, blandt andet fordi den kan bruges på mange forskellige måder.

Du kan bruge fingerringen for sig selv som en helt enkel ring, der ikke skriger på opmærksomhed.
Du kan også vælge at bruge den sammen med andre fingerringe på samme finger. Det kan se ret flot ud, når man kombinerer to (og nogle gange flere ringe) på samme finger. Det skaber et helt andet udtryk, end hvis du bruger to fingerringe på hver sin finger. Der får man et lidt “pænere” look, mens to fingerringe på samme finger giver et mere skødesløst og måske ungdommeligt look.
Denne fingerring er ideel at bruge sammen med andre ringe, da den fylder så lidt, som den gør.

Du kan også vælge at købe fingerringen i en mindre størrelse, end du normalt bruger. Så får du en ring, som du kan bruge på det yderste led af fingeren. Det giver også en ret god effekt til dit look.

Simple ring i sølv fra Jane Kønig

Åben fingerring – Pilgrim

Fra den ultimativt mest enkle fingerring springer vi nu til den ultimativt mest skulpturelle fingerring.

Pilgrim har designet denne åbne fingerring i sølv, som ikke er en helt lukket ring.
Du kan ikke som sådan indstille størrelsen på den, men den brudte ring skaber en god effekt sammen med den mere voluminøse udformning af fingerringen foran.
Fingerringen er heller ikke helt glatslebet, men bølger sig som netop en anden skulptur.

Udtrykket bliver understreget af den blanke sølv, som giver et flot genskin i lyset og skaber ekstra blikfang til ringen.
Det er en virkelig flot ring, som jeg rigtig gerne vil eje.

Water ring sølvbelagt fra Pilgrim

Fingerringe i dansk design

Nu har jeg givet dig et godt indblik i, hvad dansk smykkedesign kan, når vi taler om fingerringe.
Netop fingerringene har nok været de sværeste at stille op i en prioriteret rækkefølge. De er allesammen virkelig smukke på meget forskellige måder. Der er så mange forskellige udtryk og looks. Og det er som om, at fingerringe kan noget helt særligt i forhold til at skabe et look. Noget, som hverken øreringe, halskæder eller armbånd kan.

Fingerringe smitter af

Til slut vil jeg give dig et par gode råd, hvis du nogle gange oplever, at dine fingerringe eller andre smykker smitter af og efterlader en grøn-sort stribe på huden.

Smykker smitter af på huden, fordi vi sveder. Og det gælder for såvel smykker i ægte sølv og guld, som uægte (de fleste smykker idag er belagt med ægte enten guld eller sølv). Sveden får metallet til at oxidere, hvilket skaber den grøn-sorte farve.
Parfume har samme virkning på metallet og kan dermed også få smykkerne til at smitte af.

Der er et par ting, du kan gøre, for at undgå oxideringen og afsmitningen.
Sveden kan ikke undgå, men du kan for eksempel undlade at bruge dine smykker på meget varme sommerdage. Eller i hvert fald ikke bruge dem hver dag, men måske til ved festlige lejligheder. Husk også at tage smykkerne af, når du dyrker sport og går i bad.

Du kan også undgå at sprøjte parfume på smykkerne ved at vente med at tage dem på, indtil parfumen er trukket helt ind i huden. Det sammen gælder på cremer og andet, du smører på hænder og krop – især, hvis cremen indeholder parfume.

Er dine fingerringe og andre smykker begyndt af smitte af, kan du overveje at gå til en guldsmed og høre, hvad det vil koste at få lagt et nyt lag forgyldning eller forsølvning på smykket.

Fingerringe opbevaring

Opbevar dine fingerringe og øvrige smykker i enten de æsker, du får dem i, når du køber dem. Eller i andre lukkede og bløde opbevaringsløsninger (en blød pose, æske eller lignende), så smykker ligger mørkt og tørt – og helst ikke op ad hinanden, så de risikerer at blive ridsede.

Smykker skal behandles nænsomt ved både brug, opbevaring og rengøring. Oftest er det bedst at rengøre med en helt blød pudseklud, der er beregnet til smykker. De kan fås i de fleste større supermarkeder og ved smykkeforhandlerne.
På denne måde holder du dine smykker pænest i længst tid.

Men husk på, at smykker er til for at blive brugt. Ikke for at ligge gemt hen i en skuffe.

Del med dine vennerFacebookX
Deltag i debatten