Seværdigheder i Plzen
Plzen Pilsen

Seværdigheder i Plzen

Opsummering

BAKKET HUMLELAND OG GAMLE KÆLDRE Tjekkiet er mere end smukke Prag. Tag vestpå, og besøg Plzen-regionen, også kendt som Pilsen, hvor bløde bakker, store skove, øl i verdensklasse og hyggelige små landsbyer leder tankerne mod gamle dage. OPLEVELSER I PLZEN URQUELL-BRYGGERIET – ØL, URQUELL OG HUMLETEMPLET Pilsner-øllet blev – som navnet antyder – opfundet i […]

BAKKET HUMLELAND OG GAMLE KÆLDRE

Tjekkiet er mere end smukke Prag. Tag vestpå, og besøg Plzen-regionen, også kendt som Pilsen, hvor bløde bakker, store skove, øl i verdensklasse og hyggelige små landsbyer leder tankerne mod gamle dage.

OPLEVELSER I PLZEN

URQUELL-BRYGGERIET – ØL, URQUELL OG HUMLETEMPLET

URQUELL-BRYGGERIET – ØL, URQUELL OG HUMLETEMPLET

Pilsner-øllet blev – som navnet antyder – opfundet i Pilsen, hvor blandt andet det verdensberømte bryggeri Urquell har ligget siden 1842.

Besøg byggeriet, og kom hele vejen rundt i pilsnerøllets verden. Få alt at vide om, hvordan man brygger øl, lær at skænke en fadøl perfekt, og smag på noget af verdens bedste pilsnerøl.

Besøg også bryggeriets gigantiske kælderrestaurant, hvor maden er autentisk, rustik og i store portioner – og hvor servicen er så legendarisk dårlig og ubehøvlet, at det faktisk bliver en oplevelse.

Besøg også gerne de små mikrobryggerier i området, for eksempel Modra Hvezda i den lille by Dobrany 15 kilometer sydvest for Pilsen. Her får du håndbrygget øl af højeste kvalitet og personlige historier fra bryggeren.

Er du ølinteresseret, er byen Zatec 90 kilometer nord for Pilsen også et must see. Byen er berømt for sin humleproduktion, der i århundreder har givet rigdom og status til byen.

Oplev byens humle- og øltempel, hvor den bitre ølingrediens spiller hovedrollen på flere forskellige museer.

PLZEŇSKÉ HISTORICKÉ PODZEMÍ – KÆLDRENE UNDER PILSEN

Hele den historiske indre by i Pilsen, der blev grundlagt i 1100-tallet, er gennemskåret af underjordiske gange og kældre. Her har beboerne siden middelalderen lagret øl, opbevaret mad og søgt sikkerhed, når byen har været under angreb.

De hundredvis af kældre er forbundet via en labyrint af gange, hvor de fleste kan fare vild uden en guide. Mød op ved det historiske bryggermuseum midt i Pilsen, hvorfra du kan komme på en guidet tur ned i undergrunden, hvis du da ikke lider af klaustrofobi.

KØR EN TUR – BLØDE BAKKER OG IDYLLISKE LANDSBYER

Har du en bil til rådighed, er landskaberne i hele det vestlige Tjekkiet en køretur værd. Bløde bakker, store skovområder og små idylliske landsbyer gør turen til en fornøjelse, hvor storbystress og moderne tider synes langt væk.

Kommer du tæt på grænsen til Tyskland, kan du opleve de største skovområder i Centraleuropa, hvor du kan snøre vandrestøvlerne og få naturen helt tæt op.

Besøger du de små landsbyer, så gå en lille tur, og se hvordan tjekkerne lever et stille liv. Og er du rigtigt heldig, kan du opleve en katolsk procession, når en ny præst skal indsættes.

SPISESTEDER I PILSEN

MELUZINA KRČMA – LÆKKER MAD I MIDDELALDERKÆLDEREN

Siden 1111 har bygningen med Meluzina, der ligger i byen Domazlice, været en kro – og krofatter har været der lige så længe, påstår han, når man spørger.

Og Meluzina, der på tjekkisk betyder den hylende lyd, som vinden laver i skorstenen, er virkelig en tidslomme. Her får du i den gamle middelalderkælder serveret gammeldags tjekkisk mad af bedste kvalitet.

Nyd for eksempel ghullashsuppe med surkål og krydrede pølser, eller kast dig over braiseret kanin med traditionelle tjekkiske dumplings og spinat. Og her i middelalderkælderen er du sikker på at blive mæt.

RESTAURANT INDIGO – TJEKKISK MED ET INDISK TVIST

Hvis den traditionelle tjekkiske mad bliver for tung, er Restaurant Indigo i Pilsen et besøg værd i stedet.

Her får du tjekkisk mad i moderne fortolkninger med et italiensk tvist. Smag for eksempel den fremragende aubergine-tatar, hvor auberginen får en næsten kødagtig smag. Eller hop om bord i risottoer fortolket på tjekkisk.

SHOPPING I PILSEN

WEEKENDMARKED – TAG PÅ MARKED

Hver weekend bliver den centrale plads i Pilsen foran Skt. Bartholomæus-katedralen omdannet til markedsplads. Landmænd fra området kommer ind med friske råvarer, og du kan købe alt fra læderstøvler til glasflasker og tøj.

PILSEN PLAZA – MODERNE INDKØBSCENTER

Tøj er billigt i Tjekkiet – også mærkevarer – så sving kreditkortet i for eksempel Pilsen Plaza, som er et moderne indkøbscenter midt i byen. Find internationale kæder og lokale forretningskoncepter side om side, og spar masser af penge i forhold til i Danmark.

HOTELLER I PILSEN

Hotel Pilsen Plzen

HOTEL ROUDNA – ROMANTISK STEMNING

Romantisk hotel i gammel stil, lige nord for centrum af Pilsen og tæt på en af de fire floder, der gennemskærer byen. Priserne er billige og stemningen god.

HRÁDEK U SUŠICE CHATEAU – SOV SOM EN PRINSESSE PÅ SLOTTET

I byen Hrádek 70 kilometer syd for Pilsen kan du sove godt i dette gamle barokslot. Her er du tæt på naturen og skovene, og for under 700 kroner per nat kan du bo i den royale suite, indrettet i fransk rokokostil.

Slottet byder også på wellnes, swimmingpool og en særlig slags minigolf, kaldet adventure-golf.

SÅDAN KOMMER DU TIL PILSEN

Pilsen ligger cirka 100 kilometer sydvest for Prag. Flyv til Prag, hvor der dagligt er flere flyafgange fra København og et par gange om ugen fra Billund.

Der går både busser og tog fra Prag til Pilsen, men det bedste er at leje en bil og udforske det smukke landskab på egen hånd. Flere af de mindre byer er svære at komme til med offentlig transport.

Del med dine vennerFacebookTwitter
Deltag i debatten