Ferie til Malta
Malta ferie

Ferie til Malta

Opsummering

Malta er en populær øgruppe at rejse til – især for charterturister og her er da også skønt. Øerne er præget af, at de har været under belejring mange gange og derfor har tilhørt mange forskellige lande.

Det gør, at Malta i dag er mangfoldig og fuld af aftryk fra alverdens lande både kulturelt og historisk. Altså den perfekte destination for dem, der både ønsker badeferie og kultur i én pakke.

BEDSTE TID AT REJSE TIL MALTA

Her er solsikkert om sommeren og meget mildt om vinteren, så du kan rejse af sted mod Malta året rundt.

Her er subtropisk klima, som giver en solrig og varm sommer og en behagelig vinter med et forår og efterår, der er passende for dem, der ikke ønsker at stege i solen.

Vil du gerne opleve hovedøen Malta, når den er smukkest, så skal du tage her til om foråret, hvor alt blomster og står i fuldt flor.

Ønsker du en badeferie, så kan du tage til Malta allerede fra maj måned, hvor her er dejligt varmt og solrigt – faktisk strækker sommeren på Malta sig fra april til november, og badevandet er også nogenlunde i den periode. Dog er det bedst fra start juni til sidst i oktober, hvor det er mellem 20 og 25 grader.

DET SKAL DU SPISE PÅ MALTA

Malta har være engelsk koloni i 150 år, og det fornægter sig ikke på madfronten. Her serverer de pomfritter til det meste, og du kan stensikkert få fish & chips i alle byer. Men der er også et originalt maltetisk køkken, som du ikke må snyde dig selv for.

Maden er traditionelt landkøkken, der er inspireret fra middelhavsregionerne, som her er et godt miks mellem græsk, italiensk plus lidt afrikansk og mellemøstligt.

Her er lækre fisk og mange lokalproducerede råvarer i form at frugter og grøntsager. På Malta er de også begyndt at dyrke vin og oliven, og alt i alt serveres der simple retter af stegt fisk eller kød med grøntsager og brød. Du kan også bestille en klassisk ret som kaningryde med hvidløg og vin.

Malta er kendt som timianøerne, fordi det vokser vildt og smukt på øerne, og det ligner ikke de planter, vi har stående i potter i køkkenet. Nej, de er smukke og yderst velduftende og giver smag til en meget kendt timianhonning, som laves og sælges på øen.

Er du på Malta, så skal du smage den lokale øl Cisk og den nationale drik Kinnie, som er en appelsinsodavand.

SEVÆRDIGHEDER PÅ MALTA

På Malta får du det hele – dejligt badevand, historiske byer, gamle bygninger og fænomenal natur.

Malta

Vandet på Malta

Vandet er krystalklart, de blå laguner er tiltrækkende, og vandet og vejret er varmt på Malta, hvilket i sig selv lokker mange turister. Hvis du bliver træt af stranden, kan du nemt gå på opdagelse andre steder.

Dykningen ud for Malta er kendt for at være noget af Europas bedste, så er du til den slags, skal du klart prøve det på din ferie. Er du på Malta, bør du også besøge den verdenskendte Blå Lagune på øen Camino, som er den skønneste plet med klart vand, klipper og perfekt til en dag i vandet. Du kan også komme til at svømme med delfiner på Malta.

Historie på Malta

Er du mere til historie, så går du heller ikke galt i byen med Malta.

En af de bygningsmæssige attraktioner er St. John’s Co-Cathedral i Valletta. Eller kirken i Mosta, som er Europas tredjestørste kuppelkirke. Du kan også besøge Malta Experience, som er et show, der guider dig igennem Maltas interessante historie.

Og så er der forlystelsesparken, Popeye Village, hvor mange børnefamilier tager til for at besøge de kulisser, der i 1979 dannede base for Disney’s Skipper Skræk film.

BYERNE PÅ MALTA

Der er to byer på Malta, der især har stor tiltrækningskraft på turister. Det er middelalderbyen Mdina og fæstningsbyen Valletta.

Hovedstaden Valletta
Valletta er hovedstaden på Malta, og den er fyldt med historie og charme. Her er både modernitet og tradition i en sammenblanding, og det gør den unik. Byen er lille og blev lavet som en fæstningsby af Johanitteridderne i 1566. Her finder du i dag både den officielle del som ministerier og forvaltninger samt en hyggelig del med butikker og spisesteder.

Valletta

Hovedstaden er på UNESCO’s Verdensarvsliste, og den er ganske enkelt også noget særligt med sin barokstil blandet med andre 400 år gamle bygninger og sjældne huse. Tag her til hvis du er interesseret i at opleve et stykke historie tæt på, imens du nyder en kop kaffe og lidt byliv.

Besøg fortidens by
Mdina ligger på toppen af et bjerg og har udsigt ud over øen. Det var engang øens centrum og fyldt med smukke bygninger og paladser. De står stadig, og går du i dag igennem de små og smalle gader, vil du opleve at hver dør er farverig og har sin egen dørhammer, som fortæller hvilken adelig familie, der bor på stedet.

Mdina er en af de bedst bevarede Middelalderbyer i Europa, hvor meget lidt er ændret siden dengang, og det på trods af at rigtig mange turister hvert år besøger byen.

Skal du hertil så besøg domkirken St. Paul’s Cathedral og Palazzo Falson, et smukt bevaret palads.

BO OG SHOP PÅ MALTA

Mange selskaber har pakkerejser til Malta, som er et oplagt chartermål, og her kan du vælge mellem de ønsker og behov, du har. Du kan også planlægge din egen rejse ved at søge efter separat bolig og billetter.

Vil du gerne shoppe, så skal du til byen Sliema, som er en moderne by med både butikker og butikscentre. Her finder du eksempelvis Marks & Spencer og Monsoon. De bedste områder ligger omkring The Strand og Tower Road, hvis altså ikke du tager i Maltas største shoppingcenter, The Point, som også ligger i Sliema.

Ønsker du at købe noget traditionelt med hjem fra Malta, så skal du lede efter kniplinger, keramik, sølvfiligran og glas, som du finder i stort set alle byer. Og vil du forkæle dig selv med noget lækkert, så køb den lokale olivenolie, timianhonning eller en flaske vin fra Malta med hjem.

FAKTA

Areal: 316 km2

Valuta: Euro

Fly: Det tager cirka tre timer fra Danmark at flyve til Malta

Geografi: En ø i Middelhavet syd for Sicilien mellem Afrika og Europa. Republikken Malta består af flere øer, men hovedøen Malta er den mest besøgte.

Del med dine vennerFacebookTwitter
Deltag i debatten

Følg @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .