Rejse til Mallorca
Mallorca

Rejse til Mallorca

Opsummering

Mallorca er en lille ø med et enormt potentiale, hvis du søger efter en alsidig og spændende ferie – her kan du slappe af på de smukke sandstrande, og du kan vandre i bjergene eller tage et kulturelt smut forbi byen Palma. DET BEDSTE TIDSPUNKT FOR DIN REJSE Mallorca er stedet du skal tage til, […]

Mallorca er en lille ø med et enormt potentiale, hvis du søger efter en alsidig og spændende ferie – her kan du slappe af på de smukke sandstrande, og du kan vandre i bjergene eller tage et kulturelt smut forbi byen Palma.

DET BEDSTE TIDSPUNKT FOR DIN REJSE

Mallorca er stedet du skal tage til, hvis du har brug for sol og strand ikke langt fra Danmark i det tidligere forår, efterår eller om sommeren. Faktisk kan du besøge øen året rundt og være forholdsvis sikker på, at du får en god vejrmæssig oplevelse.

OM SOMMEREN

Sommeren er varm på Mallorca og du kan nemt opleve en lang række dage, hvor temperaturen kravler langt op over de 30 grader. Dét er varmt og mange må søge i skygge, men heldigvis er der nem adgang til både hav og pools på Mallorca, så en dukkert er altid indenfor rækkevide.

OM EFTERÅRET OG FORÅRET

Er du til aktiv ferie, så er forår og efterår rigtig gode tidspunkter at besøge Mallorca. Midt på sommeren er det for varmt, men i april, maj og oktober er det perfekt vejr for vandreturer i bjergene eller cykel- og løbeturer på øen.

Vælger du at tage til Mallorca i September, så vil du opleve, at den værste hede er dampet af, men at badevandet stadig er godt og solen så fint, at du kan slappe af på stranden ved vandet.

OM VINTEREN

Du kan sagtens rejse til Mallorca om vinteren og få en god og lun oplevelse. Du kan risikerer, at det sner lidt i bjergene, men generelt kommer temperaturerne ikke længere ned end 15 grader i dagstimerne, når du bevæger dig på fladt land.

Så har du brug for at komme lidt væk fra den danske vinter og snuse til lidt sol, så er Mallorca et oplagt rejsemål. Du kan faktisk være heldig at have dage om vinteren, der er lige så lune som en dansk solskinsdag i juni. Så selv om vinteren kan du få farve i kinderne, åbne op for skjorten og lade op.

OPLEV NATUREN PÅ MALLORCA

På din ferie til Mallorca, kan du opleve både sandstrande og den mere rå natur, som er en naturlig forlængelse af de mange bjerge, som er på øen.

Mallorca, natur

Der er et meget rigt planteliv på øen, som kommer til udtryk i smukke blomster, grønne buske og træer. Faktisk har øen mere end 1500 arter og er især berømt for sine mandelblomster.

Øen har der imod ikke så rigt et dyreliv og det eneste vildtlevende pattedyr på øen er geder. Men til gengæld er der rigtig mange fine fuglearter, som kan nydes under ferien.

Vil du gerne ud og opleve naturen, kan du besøge den nationale naturpark l’Arxipèlag de Cabrera, eller du kan på egen hånd bevæge dig udenfor de mest turistede områder. Det kan du med fordel gøre ved at leje en bil og køre på tur.

ANDRE OPLEVELSER OP MALLORCA

Naturoplevelser er en stor del af Mallorcas tilbud til de rejsende. Du kan blandt andet besøge Nationalparken, Botanisk have for kaktusplanter i nærheden af Ses Salines, drypstenshuler og meget mere.

Men du kan også tage på opdagelse i kulturelle og historiske tilbud. Du kan besøge Es Baluard, Museum for moderne kunst i Palma. Du kan tage forbi La Seu, som er Palmas domkirke, eller Son Marroig der er et gammel slot fra det 16. Århundrede.

Og det er bare et lille udvalg af alle de steder og ting, du kan opleve på den spanske ø.

SPIS DIG IGENNEM MALLORCA

På Mallorca kan du få mad fra alverdens kulturer. Men det er klart, at du især vil kunne få mad fra den spanske og catalanske køkken.

Fordi Mallorca ligger midt i havet, er det oplagt at spise skalddyr og fisk til måltiderne. Svinekød bliver også flittigt brugt og friske grøntsager. Og da øen er en del af Spanien, så er der naturligvis mange gengangere fra det spanske køkken som paella, gazpacho eller en god omgang tapas.

Men Mallorca har også sine egne specialiteter. Der er en speciel pølse, Sobrasada, som du ikke skal snyde dig selv for under dit besøg.

Der produceres vin på Mallorca i områderne Binissalem og Pla i Llevant, og det kan købes i både butikker og på restauranter.

BO PÅ MALLORCA

Skal du til Mallorca, så skal du gøre op med dig selv, om du ønsker en pakkerejse, eller om du vil købe flybillet og hotel, lejlighed, hus hver for sig. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og det afhænger meget af temperament.

En pakkerejse er nem, du bliver som regel hentet og bragt til lufthavnen, bor under ordentlige forhold, får som regel morgenmad eller sågar all inklusive og der vil ofte være en pool, hvis ikke du er tæt på stranden.

Vælg du selv at tilrettelægge din rejse, så kan du få oplevelser, der går udover de sædvanlige charterturer. Du kan rejse, som det passer bedst ind i dit program og du kan finde boliger, der ligger anderledes eller er indrette anderledes end på de traditionelle hoteller. Du kan bo i områder, der er væk fra de meget turistede steder, og har du eget køkken, kan du også selv lave mad.

SHOPPING PÅ ØEN

Palma de Mallorca er byen du skal tage til, hvis du vil på en hyggelig shoppetur, især hvis du er ude efter andet end turistgejl og markedsgenstande, som du finder over alt på øen.

Der er flere gode handelsgader i Palma, og du kan handle både designvarer og billigere tøjmærker som Zara og H&M.

Og et besøg på Mallorca åbner naturligvis også op for, at du forkæler dig selv med lokale lækkerier som friske appelsiner og frugt, keramik, læder, lokal vin og meget andet.

FAKTA OM MALLORCA

Placering: Mallorca er placeret i Middelhavet 170 kilometer ud for den spanske kyst. Den er den største ø i øgruppen Balearerne.

Geografi: Øen dækker næsten 3604 km2 og er opdelt i seks landskabsområder, som hver består af mageløs natur. To bjergkæder indrammer øen, der ellers er kendt for sin dejlige sandstrand ikke langt fra Danmark.

Rejsen: Du kan faktisk sejle ud til Mallorca inde fra de spanske fastland, men de fleste danskere tager en flyver til øen.

Hovedby: Palma

Sprog: Catalansk og spansk

Indtægtskilde: En stor del af den indkomst, som den fastboende befolkning har, stammer fra turisme. Andre tjener deres penge på landbrug, i byggeindustrien eller lerindustri, minedrift eller fiskeri.

KLIMA PÅ MALLORCA

Mallorca har et subtropisk klima med gennemsnitlig 7,9 soltimer pr dag og en mængde regn, der varierer en del fra syd til nord. I nord er der gennemsnitlig 1400mm regn og i syd kun 400 mm regn.

Vinteren er kort, mild og fugtig. Sommeren er lang og tør. Fra slutningen af august kommer regnen og der falder mest i oktober.

Det er i årets første måneder, at de berømte mandelblomster går i blomster og dufter friske og sødmefuldt. Derefter kommer foråret, sommer, efterår og så forår igen….det skal forstås på den måde, at der i september og oktober kan komme kraftige rengskyl, som er skyld i, at planterne derefter myldrer frem på ny.

Man kalder dette fænomen vinterforår. Og i Januar, når mandelblomsterne blomstrer, kalder man det lille sommer, fordi alting er så anderledes frodigt end om sommeren, hvor alt er tørt og afbrændt.

Del med dine vennerFacebookTwitter
Deltag i debatten