MIN DRØMMEFERIE PÅ LANGKAWI
Del med dine vennerFacebookX
Langkawi

MIN DRØMMEFERIE PÅ LANGKAWI

Opsummering

Da jeg ankommer til lufthavnen i Langkawi, er det første jeg lægger mærke til, den eksotiske varme og nye og anderledes dufte. Allerede inde i ankomsthallen bliver jeg mødt af Yong, som er en smilende velklædt ung malaysisk fyr, han er min privat chauffør, og det er hans opgave at køre mig fra lufthavnen til […]

Da jeg ankommer til lufthavnen i Langkawi, er det første jeg lægger mærke til, den eksotiske varme og nye og anderledes dufte.

Allerede inde i ankomsthallen bliver jeg mødt af Yong, som er en smilende velklædt ung malaysisk fyr, han er min privat chauffør, og det er hans opgave at køre mig fra lufthavnen til hotellet.

I bilen, som naturligvis har aircondition, tilbyder Yong mig fugtige klude, som jeg kan rense mine hænder med, efter flyturen. Næsten i samme åndedræt, tilbyder Yong mig en læskende drik. Allerede inden jeg er nået til hotellet, begynder jeg at føle mig afslappet.

Under den cirka 35 kilometer lange tur, fortæller Yong mig en masse om områdets spændende historie og om det pragtfulde hotel The Datai. Fra bilen kan jeg hurtigt se, at jeg bevæger mig fra et mere bebygget område, til et meget mere frodigt og grønt areal.

Langkawi er i modsætning til mange andre turiststeder, ikke fyldt med hoteller og resorts. Desto tættere vi kommer på hotellet, desto mere føler jeg mig, som om jeg er ankommet i en regnskov.

The Datai hotel

Et hotel midt i junglen

Efter at have kørt i et stykke tid igennem det frodige landskab, går der en lille vej ned på højre hånd, jeg kan langsomt skimte nogle bygninger imellem træerne. Det ser ikke ud som om hotellet har ødelagt den smukke natur, men nærmere ud som om hotellet er et med naturen.

Da jeg ankommer til hotellet, stiger Yong hurtigt ud af bilen, og er klar til at tage min bagage og følge mig ind i lobbyen. Her bliver jeg mødt af en smilende dame, som rækker mig et glas med dejlig kold champagne, hvorefter hun høfligt viser mig vejen til receptionen.

Pool villa
Det hele er i et med naturen

Selve check-in processen kunne ikke foregå mere problemfrit. Mens min bagage bliver bragt til værelset, viser Najihah mig rundt på hotellet, hun fortæller smilende om alle de forskellige faciliteter, som står til min rådighed, men da hun kan se, at jeg er lidt træt efter den lange rejse, siger hun med et glimt i øjet, at det hele står i en farverig brochure, som jeg kan finde i beach villaen.

Bo i ren luksus i Malaysia

Dhe Datai Beach Villa
Det er det perfekte sted at bo – Credit: The Datai

I modsætning til hovedbygningen, er villaen nærmest direkte beliggende på den prisbelønnede Datai Bay strand.

Eftersom jeg er alene, har jeg bestilt deres 1 værelses Beach Villa, men bliver dog mødt af 218 kvadratmeter ren luksus. Selvom hotellet har 13 af disse villaer, føler jeg mig, som om jeg er den eneste person på stedet.

Min private butler Hana, viser villaen frem, og forklarer mig hvordan det hele fungerer. Mens vi går rundt, bliver jeg klar over, at der ikke er sparet på nogen som helst måde.

Soveværelset i sig selv er som en hel lille lejlighed, himmelsengen er en integreret del af værelset, med et hovedgærde som går fra gulv til loft. I den ene side af soveværelset, byder åbne døre velkommen til min helt egen private pool.

Poolen er 10 meter lang, og er afskærmet fra de andre gæster, så jeg ikke føler mig forstyrret.

Fra soveværelset kan jeg gå direkte ind i badeværelset, hvor et enestående wellness rum møder mig, der finder jeg et fritstående hvidt badekar (som en privatlivselsker måske gerne ville have haft var bag badeforhæng og brusestang), bag dette åbner døre op til et ude bad med rain shower.

The Datai bathroom Langkawi
Et kongeligt badeværelse !

En tur ud i Langkawis jungle

Under mit besøg på hotel The Datai, har jeg bestemt mig for, at jeg ud over at slappe helt af i mine private omgivelser, også vil udforske naturen.

Den ene morgen beslutter jeg mig derfor for, at tilslutte mig en guided tur igennem regnskoven som omringer hotellet. Min guide hedder Irshad Mobarak, og sammen med nogle medhjælpere tilbyder han ture til de helt fantastiske natur områder, som ligger lige uden for min dør.

Vi starter tæt på hotellet og begiver os langsomt ind i den tætte regnskov.

Langkawi regnskov
Tur med Irshad Mobarak gennem Langkawi’s jungle

Man glemmer hurtigt tid og sted, Irshad har en fantastisk stor viden om skoven, og kender enhver plante og ethvert dyr. Der er en gruppe små aber som leger rundt på grenene over os, de ser ikke ud til at være særligt forstyrret af vores tilstedeværelse.

Man kan med det samme mærke, at det er et tropeklima man befinder sig i, naturen er frodig, men på samme tid lidt fugtigt, da der aftenen før faldt regn.

Mens vi slentre igennem naturen, peger Irshad ofte op, for at vise os nogle af dyrene, nogle af dem er meget nemme at se på grund af deres farver, mens andre af dyrene nærmest falder ind i naturen. Vi kommer forbi nogle smukke vandfald, hvor vandet bruser forbi vores fødder.

Langkawi regnskov fugle og dyr
Irshad udpeger de forskellige fugle og dyr, og fortæller ivrigt om dem alle.

Efter at have gået et par timer, er vi atter tilbage på hotellet, hvor Hana min private butler har forberedt en kold drink og lidt snacks. Jeg vil tidligt i seng, da jeg den næste dag har bestemt mig for, at jeg vil ud at snorkle.

Snorkling lige uden for døren

Jeg har besluttet mig for, at stå tidligt op, mens jeg tager et hurtigt bad, forbereder Hana min morgenmad. Man kan sagtens spise mad i hotellets store morgenmads buffet, men jeg har bedt Hana om, at gøre min mad klar i beach villaen, da jeg gerne vil ud at snorkle så hurtigt som muligt.

Det gode ved at bo i en af beach villaerne er, at man har direkte adgang til den private sandstrand. Stranden er fyldt med det fineste sand, men det er helt klart det krystalklare vand, som tiltrækker min opmærksomhed, det er her jeg skal ud at snorkle.

Lige fra det sekund jeg træder ud i vandet, er jeg klar over, at dette bliver en fantastisk tur. Sandbunden og de fantastiske fisk, som befinder sig lige under overfladen, giver mig lyst til at blive i vandet hele dagen.

Langkawi strand
Direkte adgang til stranden og dejlig snorkeling

Efter syv fantastiske dage, er det blevet tid til igen at skulle hjem til den travle hverdag, jeg siger farvel til Hana og sætter mig igen ind i bilen, for at kører til lufthavnen.

Mens jeg sidder i bilen, kommer jeg til at tænke på nogle af alle de ting jeg har oplevet, der er ingen tvivl om, at jeg helt bestemt vender tilbage.

Del med dine vennerFacebookX
Deltag i debatten