SEVÆRDIGHEDER DU SKAL OPLEVE I KØBENHAVN i 2024
Del med dine vennerFacebookX
København

SEVÆRDIGHEDER DU SKAL OPLEVE I KØBENHAVN i 2024

Opsummering

Går turen til København? Så se her hvilke vigtige seværdigheder, du bør opleve i københavn. Hvad skal du opleve i København? Vi har samlet en oversigt med nyttige guides og links til de bedste seværdigheder i København. SE DE SMUKKE SEVÆRDIGHEDER I KØBENHAVN CHRISTIANIA Christina er på næsten alle guides til København, og ligemeget om […]

Går turen til København? Så se her hvilke vigtige seværdigheder, du bør opleve i københavn.

Hvad skal du opleve i København?

Vi har samlet en oversigt med nyttige guides og links til de bedste seværdigheder i København.

SE DE SMUKKE SEVÆRDIGHEDER I KØBENHAVN

CHRISTIANIA

Christina er på næsten alle guides til København, og ligemeget om det er første gang, du besøger København, eller om du bor i byen, så er Christiania altid en oplevelse.

I fristaden på Christianshavn finder du en blanding af sjove, skæve huse, smuk natur og et lille samfund, der lever efter andre regler end resten af København.

Her kan du spise, gå til (ofte gratis) koncerter, opleve teater og besøge de mange kreative værksteder, der holder til på Christiania.

Christiania
Hovedindgangen til Christiania i København

DYREHAVEN

Blot en kort S-togstur fra København ligger Dyrehaven i Jægersborg, som er hjemsted for en kæmpe hjortebestand og verdens ældste forlystelsespark, Bakken, som det er gratis at besøge.

Dyrehaven er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste som en del af det historiske, nordsjællandske parforcejagtlandskab, der strækker sig helt til Frederiksborg Slot og Gribskov.

NYHAVN

Du kan ikke besøge København uden at gå en tur i Nyhavn. Det er en turistmagnet, som dog bestemt er et besøg værd, og efter en lang dag med oplevelser, vil en af de mange restauranter være et godt sted at nyde en god middag.

Her har du kig til de smukke huse langs kajen og folk, der nyder en øl i solen. Du er altid sikret god stemning i Nyhavn.

Nyhavn
Nyhavn, København K

DEN LILLE HAVFRUE

På Langelinje Kaj sidder den lille havfrue og kigger ind på de mange turister, der hvert år tager turen ud forbi hende. Hun er en turistmagnet, og selvom hun er mindre, end de fleste tror, så er hun et smukt syn med vandet i baggrunden.

Hun er støbt i granit og bronze, og i 2013 blev hun 100 år.

DANSKE SLOTTE: KØBENHAVN OG OMEGN

Leder du efter Danske Slotte, du skal besøge?

Vi har samlet en guide, der giver dig et overblik over, hvilke slotte du skal se i København og omegn.

ROSENBORG SLOT

Rosenborg Slot er smukt som et eventyr, og du finder det placeret centralt i København.

Rosenborg Slot
Kronjuvelerne kan opleves på Rosenborg

Her kan du gå en tur i den omkringliggende park, Kongens Have, eller gå en tur igennem slottes riddersale og slutte af med at se Danmarks Kronjuveler i kælderen.

Her finder du det: Rosenborg Slot, Øster Voldgade 4A, åbent tirs-søn 11-16

Tip: De danske kongeslotte har deres egen side på facebook, som administreres af Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme i Danmark. Her kan du følge med i de events, der foregår på Danmarks slotte.

AMALIENBORG SLOT

Her på Amalienborg Slot bor den danske kongefamilie, og Den Kongelige Livgarde passer godt på dem – det kan du se ved at gå en tur på slotspladsen og nyde de smukke palæer.

Amalienborg Slot
Amalienborg som er den primære bolig for Kongefamilien

Husk, at du også kan besøge museet i Christian 8.s Palæ, når du lægger vejen forbi Amalienborg.

Bagefter kan du gå ned til havnefronten og gå en tur langs vandet, hvor du til den ene side har Det Kongelige Teater, overfor Operaen, bagved er marmorkirken og slottet, imens du til den anden side har Kapellet.

Her finder du det: Amalienborg Slotsplads, 1257 København K

CHRISTIANSBORG SLOT

Fra Christiansborg Slot styres hele kongeriget, intet mindre, for her holder både Folketinget og Højesteret til.

Christiansborg Slot
Christiansborg der huser det danske Folketing

Du kan komme på guidede ture rundt i bygningen og opleve de funklende pragtsale med lysekroner og gobeliner, hvor Majestæten holder sine nytårskure, gallamiddage og statsbesøg.

Besøg også De Kongelige Stalde og se Majestætens hvide heste og guldkaret.

Her finder du det: Christiansborg Slot, Prins Jørgens Gård, 1218 København K

FREDERIKSBORG SLOT

Vil du besøge Frederiksborg Slot, der er eventyrlig smuk, må du en lille tur udenfor byen – det ligger i Hillerød og bag de tykke mure ligger Det Nationalhistoriske Museum.

Her kan du blandt andet se Danmarks største portrætsamling, der går helt tilbage til 1500-tallet eller gå en tur i den smuk anlagte barokhave.

Frederiksborg Palace is a palace in Hillerod, Denmark. It was built as a royal residence for King Christian IV and is now a museum of national history.

Her finder du det: Frederiksborg Slot, 3400 Hillerød

KRONBORG SLOT

Kronborg Slot er verdenskendt især for sin rolle i Shakespeares Hamlet, men endnu før dramatikeren skrev slottet ind i verdenshistorien, var Kronborg berømt for sine overdådige fester og kanonskåler ved Frederik 2.’s Hof.

Slottet, der både har huset kongefamilien af flere omgange samt ageret militærfæstning, er et renæssanceslot i særklasse og på UNESCOS verdensarvsliste.

Årligt gæstes slottet af 250.000 besøgende fra hele verden, og du skal et stykke udenfor byen, hvis du også vil besøge slottet og opleve den magiske stemning, der findes her.

Kronborg Slot
Kronborg Slot er stedet, hvor Shakespeares Hamlet foregår

Her finder du det: Kronborg Slot, Kronborg 2C, 3000 Helsingør.

EREMITAGESLOTTET

På en bakketop i dyrehaven med udsigt til trækroner og Øresund ligger Christian 6.´s jagtslot. I sit smukke barokslot hvilede kongen ud efter en strabadserende jagt på havens prægtigste kronhjort. Jagterne blev afsluttet med de fineste gæster i slottets overdådige spisesal.

Jagtstierne omkring slottet er på UNESCOS verdensarvsliste.

Ememitageslottet
Eremitageslottet i Dyrehaven blev bygget som base for kongefamiliens jagtture, og er det stadig.

OPLEV KØBENHAVN FRA TOPPEN

Hvorfor ikke opleve København fra en af byens smukkeste sider – oppefra og ned?

Hvor skal du gå hen, hvis du gerne vil opleve København fra en anden vinkel – læs med her og oplev København på ny.

SPIS I TÅRNET PÅ CHRISTIANSBORG

Vi ved, at politikerne spiser i Snapstinget, men hvor skal DU spise, når du gæster Folketinget?

I Tårnets gamle pulterkammer, naturligvis! Her åbnede i 2014 en lækker restaurant, hvor du kan spise omgivet af gamle statuer og buster fra Christiansborg, og udsigten?

Den er en af Københavns absolut bedste, og overser Den Kongelige Biblioteks .

Tårnet på Christiansborg er Københavns højeste, og du kan også fortsætte videre op med elevatoren, til du kommer til toppen. Turen er gratis, og herfra har du et perfekt vue udover Københavns tage – på en dag med klar vejr kan du sågar se helt til Sverige!

Den Kongelige Bibliotekshave
Fra Tårnets restaurant er der blandt andet udkig til Det Kongelige Biblioteks Have, imens du et stop længere oppe med elevatoren har udsigt over Christiansborgs Slotsplads og hele indre København

BO PÅ BELLA SKY

Hotellet er med sine 23 etager og grafiske form en oplevelse for enhver, der tjekker ind. Her finder du værelser, som er moderne designet, og med hele tre restauranter er der rigeligt med alternativer til roomservicen.

Du kan også snuppe en drink i The Sky Bar, som ligger placeret i toppen af bygningen.

Bella Sky Hotel
Bella Sky Hotel på Amager

SPIS SUSHI PÅ TIVOLI HOTEL

Vil du gerne nyde din aftensmad med lidt afstand til byens larm og trængsel? Sticks’n’sushi på Tivoli Hotel er en oplagt mulighed. Her kan du spise sushi med udsigt over den sydlige del af byen, og om sommeren kan du få den serveret på hotellets skønne tagterrasse.

Tivoli Hotel
Spis Sushi på toppen af Tivoli Hotellet

KIG PÅ BYEN FRA TO TÅRNE

Har du stadig ikke fået nok af at se København fra oven, så findes der to smukke og historiske tårne, hvor du kan komme helt til tops – Rundetårn i midtbyen og Vor Frelsers Kirketårn på Christianshavn.

Her kan du ikke bare nyde en god udsigt, du kan også få en god omgang motion på vej derop.

Rundetårn
Rundetårn giver et godt overblik over byen

FÅ SJOVE OPLEVELSER I TIVOLI

Drømmer du om noget mere action på din tur, så kan en tur i Tivoli løse det for dig. Flere af forlystelserne, Det Gyldne Tårn, Himmelskibet eller en af rutschebanerne giver med garanti et mageløst kig til tagene over indre by.

Himmelskibet
Himmelskibet i Tivoli giver sjov og god udsigt

Del med dine vennerFacebookX
Deltag i debatten