Rejse til Island
Island

Rejse til Island

Opsummering

Island er Europas tyndeste befolkede land og et sandt naturmekka for rejsende, der kommer hertil. Øen ligger lige der, hvor det nordlige Atlanterhav møder Ishavet og meget af dens kultur er europæisk, da den både har hørt til Norge og Danmark.

I Island vil du opleve de gammelnordiske traditioner blandet med moderne inputs og en overdådig natur.

BEDSTE TID AT REJSE TIL ISLAND

Island har et varieret klima, der skifter alt efter hvor på øen, du er. Syddelen er varmere end norddelen, men også mere fugtig og forblæst. Højsletterne i midten af øen er de koldeste, og generelt er vejret ikke super varmt i Island.

Om sommeren ligger varmegraderne på mellem syv og 13 grader i Reykjavik og vejret er generelt meget skiftende i landet og blæsende. Vil du opnå mest varme, så skal du besøge sydsiden om sommeren, hvor solen stort set aldrig går ned. Island har flest besøgende om sommeren, og øen er velegnet til at besøge i bil. Under dit besøgt kan du tage på vandring, på fiskeri, ride, spille golf og få naturoplevelser.

Her er koldt om vinteren, men stadig mildt, omkring -1 grader, højlandet er som regel dækket af sne og dagene er korte . Om vinteren byder Island på mange vinteraktiviteter så som at boltre sig i sneen, køre med hundeslæde og køre på scooter i sneen. Du kan nyde et udendørs dyp ned i Den Blå Lagunas varme damme.

Om foråret smelter sneen, og om efteråret er vejret meget ustadig. Særligt om efteråret er her færre besøgende, og mange overnatningsmuligheder lukker ned.

Sommeren er uden tvivl den tid på året, hvor det er mest attraktivt at besøge Island, men er du til mere kulde og vinter, så kan det også være en stor oplevelse at tage derop om vinteren.

OPLEV DET ISLANDKSE KØKKEN

Det islandske køkken er langt hen ad vejen baseret på fisk, lam og mejeriprodukter.

Oprindeligt gav klimaet ikke gode vilkår for frugt- og grøntsagsdyrkning, og det er derfor sjældent en del af de traditionelle retter. I dag har man dog fundet ud af at dyrke frugt og grønt udenfor eller i drivhuse, og du kan sagtens få mad af den art, der er lokalt produceret.

Du vil også kunne spise meget godt kød og andre lækkerier. Mange lamme- og fiskeretter er traditionelle retter i Island. Er du mere til andre kødretter som oksekød, fjerkræ, svin og vildt, kan du let sætte tænderne i det også.

Vil du spise klassisk traditionel mad, så kan du spise Porramatur, som er en fælles betegnelse for fisk og kød skåret i små stykker, som spises med smør, rugbrød og brændevin.

Du kan også smage på skyr, råddent hajkød, røget lammekød, kogt fårehovedet og blodbudding – for blot at nævne nogle af de klassiske retter.

FÅ DE SKØNNESTE NATUROPLEVELSER PÅ ISLAND

Du kan ikke tage til Island uden at drage ud i den fantastiske natur og opleve landets højsletter af sand og lava, bjerge, fjorde og gletsjere.

Island

Naturen i Island er enestående og derfor også godt beskyttet, meget af landet er dækket af græsland, som derfor er ideelt til afgræsning for husdyr. Her er mange får, kvæg, høns, geder og heste. Og så findes der mange fiskearter i farvandene, hvilket gør at fiskeindustri er vigtig for landets økonomi.

Havet omkring Island er fuld af oplevelser, og du kan være heldig at se hvaler eller spækhuggere, og komme på hvalsafari. Du kan også tage turen forbi en af de mange vulkaner eller se et af de imponerende vandfald, der også er på øen – både Dettifoss og Selkalandsfoss er mægtigt smukke.

Mange steder på Island kan du komme på korte eller længere rideture og det er noget særligt at opleve Island fra hesteryg – du kan leje heste på mange gårde eller rideskoler. Er du ikke til aktiviteter, så kan du i stedet slappe af i de varme kilder, som Island er kendt for. Den Blå Lagune er den mest kendte og ligger tæt på den internationale lufthavn.

REYKJAVIK

Cirka halvdelen af Islands befolkning bor i Reykjavík, og lufthaven ligger tæt herpå, så du kan nemt komme til byen, hvis du ønsker at starte eller afslutte dit besøg i Island her.

Reykjavík er landets hovedstad og ligger på øens sydvestlige side. Her i byen ligger alle landets vigtigste institutioner som regeringsbygningen, et universitet, andre læreanstalter og forskellige kulturelle udbud, der kan være interessant for turister.

Her er museer, opera, teatre og gode spisesteder – så et besøg i byen er næsten nødvendigt, hvis du vil få et bredt indtryk af hele Island.

Hvis du er i byen, så slå et smut forbi Halgrimskirken, et varetegn, der kan ses fra de fleste steder i byen. Eller tag ud til den lille sø Tjornin, hvor der er et rigt fugleliv. Du kan også tage på skulptur- og kunstmuseum eller ganske enkelt slå dig løs i nattelivet med god musik.

FAKTA OM ISLAND

Areal: 103.000 km2

Geografi: Landet er på mange måder meget barsk, og den indre del er langt hen ad vejen ubeboelig. Folk bor derfor langs kystlinjen. 11 procent af landet er dækket af gletschere, og her er også mange vulkaner.

Sprog: Islandsk

Del med dine vennerFacebookTwitter
Deltag i debatten

Følg @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .