Ideer til hurtige små ferier ned i varmen
Del med dine vennerFacebookX
Afbudsrejser

Ideer til hurtige små ferier ned i varmen

Mærker du også vinterdepression komme snigende i disse dage? Det er koldt og vådt udenfor – rigtig klassisk dansk vinter.
Man kan derfor godt komme til at længes efter sommerens sol og varme. Eller bare sensommerens sol og varme. Og det kan være fristende at smide, hvad man har i hænderne og hoppe på næste fly sydpå.

Og det er faktisk ikke helt umuligt. Det sværeste bliver at overbevise chefen om, at man skal have fri. Når først den mission er lykkedes, så er der masser af muligheder for at komme ned og nyde solens stråler. Også uden det koster en formue.
Hvis du kan tage afsted fra den ene dag til den anden, er der nemlig masser af gode afbudsrejser at få fingrene i.

Jeg kan mærke, at sommeren ligger langt væk, og at d-vitamin depotet i kroppen er ved at være tømt. Derfor har jeg kigget på afbudsrejser, da jeg overvejer at forkæle mig selv lidt.

Jeg vil her give dig et par tips til gode steder at rejse hen lige nu, hvis du kun har et par dage og ikke vil bruge halvdelen af tiden i et fly.

Egypten

The sea view and beach in Egypt

Egypten er et oplagt sted at tage hen, hvis du savner sommer, sol og varme.
Vi befinder os forholdsvis tæt på ækvator, hvilket påvirker temperaturen i den positive retning.

Lige nu er temperaturen i Egypten omkring 23 grader om dagen og ca. 13 grader om natten. Badevandet ligger også på ca. 23 grader. Der er stort set ingen regn.

De fleste rejsedestinationer i Egypten ligger tæt på havet, og med vandtemperaturer på over 20 grader, så kan man sagtens kaste sig ud i bølgen blå som på en varm sommer dag herhjemme. Derudover er der oftest også pools i forbindelse med hotellet.

Det tager ca. 4-5 timer at rejse til Egypten, og det er derfor ikke en uoverskuelig lang rejsetid for at komme ned i varmen.

Du kan finde afbudsrejser til Egypten helt ned fra 1800 kr.

Marokko

Selection of spices on a traditional Moroccan market (souk) in Marrakech, Morocco

Hvis du flyver til højre i stedet for til venstre, når du rammer den nordlige afrikanske kyst, så kommer du til Marokko, som også er blevet en populær destination.
Kulturen i Marokko er anderledes end i Egypten, hvilket nok primært skyldes, at Egypten i mange år har været vant til turister, hvor imod Marokko først de senere år for alvor er kommet i turisterne søgelys.

I Marokko er temperaturen lidt lavere end i Egypten. Du kan forvente omkring 20 grader om dagen og kun ca. 8 grader om natten. Tager du ud til kysten for at bade vil vandet være omkring 17 grader.
Heller ikke i marokko skal du forvente regnvejrsdage, så du behøver ikke at pakke en hel masse brætspil ned i kufferten.

Det tager omkring 4-4,5 time at flyve til Marokko.

Du kan finde afbudsrejser fra 2000 kr.

Portugal

Algarve rock – coast in Portugal

Vil du gerne afkorte flyveturen lidt, kan du i stedet vælge at stå af flyveren i Portugal.
Portugal byder både på storbyferie i Lissabon, på kystferie ved Algarve-kysten og ø-ferie på Madeira (hvis du lige flyver lidt længere).

Temperaturmæssigt har vi bevæget os lidt længere væk fra Ækvator. Dagtemperatuen er mellem 14-19 grader alt efter, hvor du befinder dig blandt de portugisiske destinationer. Nattemperaturen ligger på 9-14 grader, mens badevandet er på 15-19 grader.

For at komme til Lissabon og Algarve-kysten skal du regne med en rejsetid på ca. 3,5-4 timer, mens det tager knap 5 timer at komme til Madeira.

Du kan finde afbudspriser fra 2400 kr.

Costa Blanca

View to the Torrevieja coastal city. Costa Blanca, province of Alicante. Spain

Spanien er også et populært sted at rejse hen efter lidt sol og varme i vintermånederne.
Også i Spanien er der flere oplagte destinationer, som ligger mere eller mindre tæt på Ækvator og dermed får glæde af en højere temperatur.

Et af steder i Spanien er Costa Blanca, som ligger ud til kysten på det spanske fastland.
Temperaturmæssigt ligger området på ca. 17 grader om dagen og 7 grader om natten, mens badevandet er på ca. 15 grader.

Det står ikke helt mål med en god dansk sommerdag i december måned, som flere af de andre destinationer. Til gengæld tager det kun lidt over 3 timer at flyve dertil.

Og prisen på en afbudsrejser starter ved 2400 kr.

Gran Canaria

Famous beach of Amadores. Gran Canaria, Canary islands, Spain

Gran Canaria er en af Spaniens mest populære destinationer – hele året rundt mere eller mindre, men især i vinterhalvåret.
Gran Canaria ligger lige syd for Marokko, så vi er et stykke fra det spanske fastland.

Her ligger temperaturen lige nu på 22 grader om dagen og 15 grader om natten. Havet har en temperatur på ca. 19 grader. Så her kan du også få en dejlig, varm badeferie med familien.

Det tager til gengæld også 5,5 time at flyve dertil, og det skal du selvfølgelig tage med i sine overvejelser alt efter, hvor lang ferie du har.

Prisen på afbudsrejser til Gran Canaria starter fra 2600 kr., så det er lidt dyrere end at rejse til for eksempel Egypten, men Spanien er generelt dyrere end nordafrika, og det er selvfølgelig også værd at have med i sine overvejelser.

Tenerife

View of Las Teresitas Beach, Tenerife, Spain

Tenerife er også et rigtig godt bud på en lille smuttur væk fra regn og gråvejr.
Tenerife er også spansk og er nabo til Gran Canaria, og du kan derfor forvente samme temperatur og rejsetid som Gran Canaria.

Til gengæld er prisen på en afbudsrejse lidt dyrere til Tenerife. Det siger intet om øen, men handler blot om, hvilke hoteller og rejseselskaber, der udbyder den enkelte rejse.
Prisen starter fra ca. 3200 kr.

Tak, fordi du læste med

Jeg håber, at du er blevet inspireret til at flyve en tur sydpå, hvis du også føler dig lidt smådepressiv i vinterkulden.

Del med dine vennerFacebookX
Deltag i debatten