Rejse til Filippinerne
Del med dine vennerFacebookX
Filippinerne

Rejse til Filippinerne

Opsummering

Tag med til El Nido i Filippinerne, og nyd bådture mellem fascinerende smukke kalkstensklipper, og oplev de fortryllende laguner med turkisgrønt vand, skjulte strande og magiske grotter Det filippinske ø Palawan er Filippinernes store stolthed, og tiltrækker hvert år tusindvis af gæster. Alligevel findes der flere skjulte perler for de eventyrlystne, som ønsker at styre […]

Tag med til El Nido i Filippinerne, og nyd bådture mellem fascinerende smukke kalkstensklipper, og oplev de fortryllende laguner med turkisgrønt vand, skjulte strande og magiske grotter

Det filippinske ø Palawan er Filippinernes store stolthed, og tiltrækker hvert år tusindvis af gæster. Alligevel findes der flere skjulte perler for de eventyrlystne, som ønsker at styre uden om de største turistfælder.

Er du én af dem, skal du sætte kursen mod nord. Her finder du området El Nido, som er noget helt for sig og fortsat helt uopdaget som turistmål. Så længe det varer.

El Nido er fyldt med palmer, fantastiske sukkerhvide strande og et dramatisk landskab.

Det var her, forfatteren Alex Garland fik inspiration til bogen ‘The Beach’ (hvem husker ikke filmen med Leonardo DiCaprio i hovedrollen?), og National Geographic Travel bestemte sig for nogle år siden for, at denne isolerede skønhed fortjener en plads på top-20-listen over verdens mest attraktive rejsemål.

Det er ikke uden grund; naturen er helt spektakulær både over og under vand.

Du kan uforstyrret tage på bådtur, klatre, ro i kajak og besøge underjordiske grotter. Dykning i Filippinerne er også en populær aktivitet, El Nido har over 30 dykkesteder, som passer til alle, hvad enten du skal lære at dykke for første gang eller perfektionere dine færdigheder. For alt her handler alt om øer og hav.

PÅ VILDE EVENTYR

At rejse til El Nido er spændende i sig selv. Det er absolut ikke nemt at komme dertil, men det er absolut strabadserne værd. Jo tættere på du kommer, jo smukkere bliver landskabet.

Og de sidste kilometer, før du er fremme, er naturen så fantastisk, at du næsten mister pusten.

Du kan vælge at tage et propelfly fra Manila, tage færge fra en af naboøerne eller køre med bil fra Palawans hovedstad, Puerto Princesa. Som udgangspunkt er det en lidt hård biltur på omkring fem timer, men det er et langt bedre alternativ end at sidde i den offentlige rutebus, selv om og den også har sin egen lokale charme.

De fleste hoteller tilbyder afhentning på flyvepladsen for omkring tusind kroner for to personer.

Selve El Nido town er en lille, søvnig landsby med dårlige veje, hvor små propelfly lander. Byen har en overflod af hoteller og billige spisesteder, og du kan let få et rum for 80 kroner per nat. Men langt de fleste tager ikke til El Nido for at hænge ud i El Nido town.

Det er de mange omkringliggende øer, der er den store attraktion, og du må ikke snyde dig selv for en omgang øhop. Der er masser af forskellige ture, som passer lige fint for familier, par eller en flok venner.

VÆK FRA VERDEN

Det er en god idé at alliere sig med en af de mange, lokale guider, som kan hjælpe med at arrangere udflugter og med at finde gode steder at spise, hvis du vælger at bo på en af øerne. Der sjældent er særlig mange valgmuligheder for at spise, end det hotel, du bor på. Men hvis du aftaler det med en guide, kører de dig gerne til et andet hotel, eller ind til byen.

Hvis du vil have den lokale charme, kan du vælge at bo i en bungalow. De ligger typisk på stranden og findes i forskellige størrelser. Frokosten serveres idyllisk på stranden, med frisk kokosmælk fra palmerne, der vokser lige ved siden af.

El Nido Resorts er mere moderne end flere af de andre steder, men er samtidig meget charmerende. Hotellet tilbyder en hel masse aktiviteter for både børn og voksne. Og ikke mindst internet for den, som måtte ønske lidt kontakt med resten af verden.

Oplevelser på El Nido

MINILOC ISLAND – EN VERDEN UNDER VAND

Hver af øerne rundt om El Nido bærer på en hemmelighed og har sin helt specielle strand. Dyk på steder, hvor det vrimler med fisk, lad dig imponere af, hvordan naturkræfterne har formet fantastiske grotter, og lad dig charmere af de små butikker.

Besøg Miniloc Island, som er et superpopulært sted for rejsende. Start med Small Lagoon, hvor du må snorkle til en “hemmelig” åbning, for du kan ikke sejle helt derhen. Blandt lavastenene findes der et lille hul, som kun lige er stort nok til at få hovedet igennem, men under vandet kan du let komme igennem med hele kroppen.

Small Lagoon

På den anden side ligger Small Lagoon med sit krystalklare vand og eventyragtige kalkstensformationer. Hvis ikke følelsen af at komme i paradis er nok, kan du svømme 10 minutter ind i bunden af lagunen og klatre op i grotterne ovenfor. Her møder sollyset lavastenene og skaber ren magi. Husk undervandskamera!

BIG LAGOON – EN HEMMELIG LAGUNE

Big Lagoon er også en slags hemmelig lagune, men her er der en lille kanal, som bådene kan sejle igennem, og en strand i bunden af lagunen. Præcis som den du ser i filmen ‘The Beach’. Big Lagoon er et af de mere populære snorklesteder i El Nido. Det dybe smaragdgrønne vand besøges af havskildpadder, og det vrimler med farverige fisk. Her kan du let tilbringe hele dagen – eller flere.

DIBULUAN BEACH CLUB

På Dibuluan Beach Club venter en række oplevelser, deriblandt klatring. Denne lille ø med relativt lave højder kan let besejres. Stierne er fyldt med kokosnøddepalmer, bambuskrat og bananbuske. Nyd udsigten over bugten, og afslut gerne med et dyk. Mindst to af revene her kan dykkes af avancerede dykkere.

ENTALULA – ROMANTIK PÅ STRANDEN

Et af El Nidos mest romantiske steder er Entalula. Den urørte strand omgivet af bøjede kokospalmer og et farverigt marineliv i koralrevene gør dette sted helt magisk.

Spisesteder på El Nido

LONESOME CARABAO LOUNGE – HYGGE OG LÆKKER MAD

Bar, lounge og restaurant i et. Et lille, hyggeligt sted, som serverer fersk, grillet fisk og lækre crepes med chokolade og banan.

ALTROVE – ET LILLE STYKKE MED ITALIEN

Et stykke Italia i Filippinerne. Restauranten serverer både frokost- og middagsretter. Pasta og pizza anbefales!

Hama St., Barangay Massagana Abdulla Street

THE ALTERNATIVE – SPIS MED HAVUDSIGT

Restauranten ligger i en bygning, som ser ud, som om den er lavet af et gammelt træ. Den er omgivet af tropisk grønt og har udsigt over havet. Menuen varierer mellem asiatisk, europæisk og vegetarmad. Prøv deres signaturret, Banana Heart Curry.

Serena Road, Bgy. Buena Suerte

Shopping på El Nido

El Nido Boutique & Artcafé – En herlig rodebutik

El Nido er ikke et sted, du tager til for at shoppe, men tag alligevel til El Nido Boutique & Artcafé. De sælger sjove, håndlavede souvenirs, T-shirts designet af lokale kunstnere, sommertøj, badetøj og vin – et herlig miks.

Hoteller på El Nido

DOLAROG BEACH RESORT – BO I ET NATURRESERVAT

De flotteste hoteller ligger på øerne rundt om El Nido Town. Her er der flere fantastiske resorter,

som holder en høj standard og er mere det, vi fra Skandinavien er vant til. Vi valgte at bo på det italiensk-ejede hotel Dolarog Beach Resort, som ligger i området Bacuit Archipelago. Her har den filippinske regering etableret et marinereservat for at bevare tropiske fisk, koraller og truede havskildpadder. Inkluderet i prisen får du en båd til rådighed otte timer hver dag med to guider, som tager vare på dig under opholdet.

EL NIDO RESORTS – NEM ALL INCLUSIVE

Prisen starter på 2.300 kroner per person for det enkleste rum. Det inkluderer alle måltider samt aktiviteter og afhentning i lufthavnen.

SÅDAN KOMMER DU HERTIL

Du kan flyve til Manila fra København (med mindst en mellemlanding) og flyve videre herfra til Palawans hovedstad Puerto Princesa.

Fra Puerto Princesa er der en fem til seks timer lang bustur, eller du kan leje en bil i lufthavnen og køre selv.

Du kan også flyve direkte til El Nido fra Manila med Island Transvoyager. De fleste hoteller tilbyder afhentning på flyvepladsen for omkring 1.000 kroner for to personer.

Husk: Der er ingen hæveautomater i El Nido, og mange steder tager de ikke kreditkort, så sørg for at have rigeligt med kontanter med.

HVORNÅR SKAL JEG REJSE TIL EL NIDO?

Det er regnsæson i El Nido fra juni til november. April og maj er de tørreste og varmeste måneder, og det regner mest i august.

Temperaturen ligger stabilt på 30 grader året rundt, mens vandet aldrig er koldere end 26 grader. Vejret er mest stabilt, og der er færrest turister fra december til marts.

Del med dine vennerFacebookX
Deltag i debatten