7 GODE RÅD TIL FERIEBUDGETTET
Del med dine vennerFacebookX
Feriebudget

7 GODE RÅD TIL FERIEBUDGETTET

Opsummering

Lige så sjovt det er, at planlægge ferien, lige så kedeligt kan det være, at lægge budgettet. Tiden er dog godt givet ud; for har du først styr på budgettet, så undgår du lettere overforbrug og uoverensstemmelser om økonomi, når du først er kommet afsted. 1. Sæt de økonomiske rammer. Beslut dig for, hvor mange […]

Lige så sjovt det er, at planlægge ferien, lige så kedeligt kan det være, at lægge budgettet. Tiden er dog godt givet ud; for har du først styr på budgettet, så undgår du lettere overforbrug og uoverensstemmelser om økonomi, når du først er kommet afsted.

Feriebudget
picture of pina colada and sunglasses on tropical beach

1. Sæt de økonomiske rammer.

Beslut dig for, hvor mange penge, der skal gå til forbrug og inddrag dine medrejsende, så alle kender rammerne

2. Lær af tidligere ferier.

Når man først er på ferie, falder man hurtigt ind i gamle vaner. Tag udgangspunkt i dine tidligere ferier og læg et budget ud fra dit forbrug på disse.

3. Hvordan skal pengene bruges?

Find ud af, hvad der er vigtig for dig og dine medrejsende, at bruge penge på. Det er ærgerligt, hvis halvdelen af budgettet pludseligt er røget på en dykkertur, hvis I hellere ville have spist på gode restauranter.

4. Uforudsete udgifter.

Afsæt 5% af rejsebudgettet til uforudsete udgifter som fx nyt tøj, kuffert og pas før ferien, ophold til kæledyret, parkeringsafgift i lufthavnen samt transport på feriestedet som billeje, offentlig transport, vejafgifter osv.

5. Brug tid på research.

Når planerne for ferien først er lagt, så brug tid på research i forhold til udgifterne. Hvad koster det at besøge de planlagte steder? Er der ekstra omkostninger forbundet med besøget som fx parkering? Er der bestemte dage, hvor der er rundvisninger eller gratis indgang? Har du planlagt restaurantbesøg, så undersøg på forhånd, hvad en menu koster og regler for drikkepenge. Hvis ikke du kender stedet, kan mobilt bredbånd til rejsen hjemmefra spare mange penge, når du kan slå ting op direkte på stedet.

6. Cool cash.

Hæv de kontanter til turen, som du har planlagt at bruge og hold løbende regnskab med, hvor meget du har brugt. Det er lettere at tjekke, om du holder dit budget, når du bruger kontanter, end hvis du betaler med kort.

7. Hold overblikket.

Afsæt tid hver dag til at lave et overblik over feriens forbrug, så du holder dig indenfor de fastsatte rammer. Stå fx tidligt op og bogfør med pen og papir eller hold regnskab på din computer eller mobilt.

Del med dine vennerFacebookX
Deltag i debatten