DET SKAL DU GIVE I DRIKKEPENGE I USA
Drikkepenge i USA

DET SKAL DU GIVE I DRIKKEPENGE I USA

Opsummering

I USA er drikkepenge ikke inkluderet i prisen, når du går ud og spiser, kører i taxa eller køber drinks, og det kan være svært som turist at gennemskue præcis hvor meget, du skal give i drikkepenge. Men her er nogle gode fif, du kan holde dig til. Folk i servicefagene har en meget lav […]

I USA er drikkepenge ikke inkluderet i prisen, når du går ud og spiser, kører i taxa eller køber drinks, og det kan være svært som turist at gennemskue præcis hvor meget, du skal give i drikkepenge.

Men her er nogle gode fif, du kan holde dig til.

Folk i servicefagene har en meget lav grundløn og er derfor helt afhængige af drikkepenge for at overleve, og kun hvis betjeningen er helt forfærdelig skal du lade være med at give drikkepenge.

De fleste foretrækker at få deres drikkepenge i kontanter, men du kan også lægge drikkepengene til regningen, hvis du betaler med kort.

USA drikkepenge

Tjenere og servitricer

Som tommelfingerregel giver man mellem 15 og 20% af beløbet, med mindre betjeningen var dårlig, og i så fald kan du nøjes med 10%.

Er du på restaurant i New York er en hurtig måde at regne drikkepengene ud på at runde “sales tax”-beløbet på din regning op til nærmeste lige tal og så fordoble beløbet.

Er du på fin restaurant, og der er bemanding på toilettet, bør du give en dollar i drikkepenge.

Bartendere

Bartenderen skal have mellem 1 og 5 dollars i drikkepenge pr omgang alt efter hvor mange drinks, du bestiller ad gangen.

Hotelpersonale

Det er god stil at lægge mindst en dollar om dagen i drikkepenge til stuepigen, og hvis conciergen på hotellet hjælper dig med noget, fx teaterbilletter eller en guidet tur, bør du give ham eller hende fem dollars i drikkepenge.

Får du hjælp til at bære din bagage op til værelset, eller hjælper dørmanden dig med at fange en taxa, bør du give 1-3 dollars i drikkepenge.

Taxachauffører

Chaufføren skal have mellem 15 og 20 procent i drikkepenge, og så er det god stil at runde op til nærmeste lige beløb.

I New York er der blevet indført et smart kreditkort-betalingssystem i alle taxaer, som automatisk regner drikkepengene ud for en, så man kan vælge, hvor mange procent, man vil give i drikkepenge.

Turguider

En turguide bør have 10 procent af turens pris i drikkepenge.

Del med dine vennerFacebookTwitter
Deltag i debatten