DE 18 SMUKKESTE STEDER I DANMARK I FØLGE CNN
De smukkeste steder i Danmark

DE 18 SMUKKESTE STEDER I DANMARK I FØLGE CNN

Opsummering

For nylig lavede CNN denne liste over det, der efter deres mening, er de smukkeste steder i Danmark. Er du enig, eller har de glemt noget? 1: Ertholmene Første punkt på CNNs liste er Ertholmene, hvor de især hæfter sig ved, at der kun bor 100 mennesker, at skolen kun har tre klasseværelser, og at […]

For nylig lavede CNN denne liste over det, der efter deres mening, er de smukkeste steder i Danmark. Er du enig, eller har de glemt noget?

1: Ertholmene

Første punkt på CNNs liste er Ertholmene, hvor de især hæfter sig ved, at der kun bor 100 mennesker, at skolen kun har tre klasseværelser, og at det gamle fængsel nu er omdannet til et hotel.

2: Rubjerg Knude Fyr

Som de fleste andre, der besøger det gamle fyr, der blev forladt i 1968 på grund af den massive sandflugt, fremhæver CNN den spektakulære natur. Tæt på ligger resterne af Maarup Kirke, og nærved ligger Lønstrup, en rigtig hyggelig by, hvor du blandt andet kan spise dejlig mad hos Villa Vest.

3: Rosenborg Slot

Christian den Fjerdes gamle sommerslot er også kommet på listen, forståeligt nok. Her fremhæves især kronjuvelerne, der da heller aldrig holder op med at fascinere både store og små beskuere.

4: Jammerbugten

CNN fremhæver de hvide sandstrande, og det kan vi godt forstå! Personligt ville vi nok have valgt hele den jyske vestkyst, men det er en anden sag.

5: Egeskov Slot

De velholdte bygninger og haven, der omgiver dem med dens mange forskellige dyrearter bliver især fremhævet, men slottet har meget mere at byde på for både børn og voksne.

6: Røgerierne på Bornholm

Selvom sildene ikke længere kommer fra Østersøen, er et besøg på et røgeri et must, når man er på Bornholm. Hos B’s Fiskeværksted på Svaneke Havn sørger kokken Jan Gildam for at alt lige fra sild til kartofler og jordbær bliver røget på bedste og mest velsmagende vis.

7: Dyrehaven

Mange københavneres yndlings-udflugtsmål, hvor man både kan køre i hestevogn, se råvildtet helt tæt på, løbe Eremitageløb og se folk falde i vandet på den årlige Hubertusjagt.

8: Marmorkirken

Nicolai Eigtveds smukke Marmorkirke hedder egentlig Frederiks Kirke, men det bliver den hverken mindre smuk eller interessant af. Det koster 35 kroner at komme op i den imponerende kuppel.

9: Roskilde Domkirke

Domkirken i Roskilde er indehaver af verdensrekorden for antal royale, der er begravet der: 46 er det blevet til. Udover at være en meget smuk domkirke, er det også et godt sted at høre kirkekoncerter.

10: Regnbuen på ARoS

Olafur Eliassons fine regnbue-panorama på toppen af kunstmuseet ARoS er hurtigt blevet et vartegn for Aarhus. Det er en meget speciel oplevelse at se byen gennem det farvede glas, og især fascinerende at se, hvor klart folks silhuetter træder frem, når man kigger op på regnbuen fra gaden.

11: Den Gamle By

I Den Gamle By kan du gå rundt mellem de flotte, velbevarede huse og forestille dig, hvordan livet var i en dansk købstad i gamle dage. Og i halvfjerdser-gaden kan du gå i Expert og se, hvad et farvefjernsyn kostede i 1974. Det svarer til næsten 35.000 kroner i nutidens penge.

12: Skagen

Danmarks nordligste spids behøver næppe nogen introduktion. CNN fremhæver især det smukke lys, der har tiltrukket berømte billedkunstnere, Råbjerg Mile og de gode fiskerestauranter.

13: Koldinghus

Danmarks sidste kongeborg, der er over 700 år gammel, brændte ned i 1808 og blev først genetableret i 1991. I dag er det et spændende sted at besøge, restauranten i kælderen er rigtig god, og der er masser af spændende udstillinger.

14: Tivoli

Tivoli behøver næppe heller nogen fyldig introduktion. Haven er dejlig at besøge både for store og små, både om sommeren, til halloween og til det store julemarked.

15: Nyhavn

Engang var Nyhavn en vigtig del af Københavns kommercielle havn, men i dag er den mest kendt for de mange værtshuse.

16: Operaen

Henning Larsens spektakulære byggeri på Holmen har gennem tiden sat mange sind i kog, men i dag er Operaen blevet en fast del af Københavns “skyline”. Ikke langt fra Operaen finder du Papirøen, et stort, indendørs madmarked, hvor du kan spise alt fra smørrebrød og fish’n chips til mexicanske tacos og hummerburger.

17: Fredensborg Slot

Endnu en perle fra Nicolai Eigtved, der af mange omtales som Danmarks Versailles. Hvis du nogensinde ser tv-transmissioner fra Kongefamiliens store fester, er du helt med på, hvor smukt Fredensborg Slot er.

18: Christiania

I 1971 rømmede forsvaret Bådsmandsstrædes Kaserne og kort efter rykkede Slumstormerne ind. Resten er historie – omtumlet og omdiskuteret – men Fristaden ligger der stadig, og er stadig et yndet udflugtsmål for turister.

Er du enig med CNN?

Eller har de glemt noget på listen? Skriv i kommentarfeltet herunder, hvis du synes, der mangler et sted i Danmark.

Del med dine vennerFacebookTwitter
Deltag i debatten