Rejse til Californien
Californien

Rejse til Californien

Opsummering

Californien bliver kaldt for den gyldne stat og ligger på den amerikanske vestkyst. Mange berømte byer og forstæder er en del af Californien som eksempelvis Los Angeles, San Francisco, San Diego, Hollywood, Santa Barbara og Orange Country. Hvert år rejser mange turister til staten for at holde ferie og gå på opdagelse i byerne.

I Californien er der både strande, byer og smuk natur, så du kan nemt kombinere tingene og få en totaloplevelse, som efterlader dig med en ferieoplevelse ud over det sædvanlige.

Generelt har Californien tørre og milde somre og mere våde vintre. Men vejret varierer i staten, og nordpå er klimaet mere tempereret og køligt, end det er i den sydlige del.

Ud til kysten og i den sydlige del bliver det aldrig rigtig koldt, så du kan sagtens tage til Californien om vinteren og få en lun og solrig ferie. Temperaturerne når dog ikke op på sommertemperaturerne, men de er fine til dage med shopping, vandreture eller dage i forlystelsesparker.

Om sommeren kan det blive tæt på ulideligt varmt sydpå, men med de mange strande og et køligt badevand vil en rejse til Californien om sommeren også være en succes.

OPLEVELSER I CALIFORNIEN

De fleste, der rejser til Californien, ønsker at rejse rundt i staten og lejer derfor en bil, hvilket kan anbefales, for der kan være langt mellem tingene, hvis du vil nå at opleve så meget som muligt – er du kun interesseret i et meget lille område, så kan du godt undvære bil.

BYERNE I CALIFORNIEN

Golden Gate Bridge, San Francisco, California

San Francisco

Den bløde by med mange kreative typer og god stemning. Her er farverige kvarterer, klassiske huse, Chinatown og sporvogne, der bevæger sig op og ned ad de bakkede gader.

Besøger du byen, så skal du uden tvivl forbi Golden Gate, broen, der er et varetegn for byen. Du bør også tage forbi Pacific Heights, der er et kvarter med smukke victorianske huse eller tage op på Twin Peaks, hvor du kan nyde udsigten ud over byen.

Los Angeles

Her er meget at opleve. Du bør selvfølgelig runde Hollywood Boulevard, Universal Studios og tage en tur gennem Beverly Hills.

På en varm dag kan du tage på den berømte strand, Venice Beach eller tage til Santa Monica og nyde strandlivet. Bagefter kan du tage til Pasadena, som er en hyggelig bydel med gode butikker og caféer.

San Diego

Nu er du helt nede ved grænsen til Mexico, og det er tydeligt. Her er mange indbyggere med mexicansk blod i årerne, hvilket også ses i det lækre madvarersortiment: Kan du lide mexicansk, så velbekomme. Her er mange dyreparker, som er attraktive for børnefamilier.

Her finder du Sea World, som har ry for at give besøgende en rigtig god oplevelse. Du kan også tage i zoologisk have, som er børnevenlig og spændende. Bliver du træt af det hele, ja, så kan du tage en afstikker over grænsen til byen Tijuana i Mexico.

NATIONALPARKERNE I OG OMKRING CALIFORNIEN

Du skal ikke kun tage til Californien for at se de store byer, du skal også gøre det for at opleve storslået natur, og det gør du bedst i en af de mange nationalparker, der enten ligger i Californien eller de nærtliggende områder.

Yosemite

Her er imponerende vandfald, frodig natur og gode vandrestier, som hvert år tiltrækker et hav af turister. De besøger især parken på søndage i juli og august, dage du måske derfor vil undgå.

Du kan faktisk bo i parken, og især Yosemitedalen er populær, fordi det også er her, du kan opleve de store smukke vandfald og klipper, og du kan vandre op i højderne.

Mojaveørkenen

Californien er ikke bare lækre strande og drinks. Her er også en forblæst ørken, hvor varmegraderne gerne runder de 40, og naturen er gold. I den sydlige del af Californien ligger Mojaveørkenen, og den barske natur er så fascinerende, at den er et besøg værd.

Du kan køre forskellige ruter gennem ørkenen. Det er her, den berømte Death Valley er, og kører du her, er du sikret en anderledes oplevelse.

Du vil se mærkelige træer stå side om side, vilde blomster eller kaktusser. Og så skal du huske, at du er ude, hvor kragerne vender, så fyld benzintanken godt op og tag ekstra med – det er ikke et sted, hvor du har lyst til at løbe tør.

Zion National Park

En park fyldt med enorme klippegrøfter og kløfter – der ligger i det sydvestlige Utah.

Her kan du både køre i bus, gå og vandre, imens du kigger op ad den ene imponerende klippeside efter den anden.

Har du ekstra tid på din rejse i Californien, så kan det anbefales at tage forbi den mægtige Grand Canyon, en oplevelse du aldrig glemmer. Vil du hellere noget andet, så kan du besøge Bryce Canyon eller Monument Valley på grænsen mellem Arizona og Utah.

LEV GODT I CALIFORNIEN

Køkkenet i Californien er et af de mest alsidige i hele USA – her er der alt fra spansk, indiansk, asiatisk til europæiske traditioner. Her kan du få det hele og skylle det ned med virkelig lækker vin fra den store vinproduktion, som er udviklet i Californien.

Californien er kendt for sin vinproduktion, og du bør tage forbi en vingård eller to, når du alligevel er i den del af verden. Andre madvarer, som Californien er kendt for, er rosiner og avocadoer.

FAKTA OM CALIFORNIEN

Areal: 423.970 km2

Hovedstad: Sacramento

Største by: Los Angeles

Geografi: Er nabo til Mexico, Oregon, Nevada og Arizona. Er kendt for sin produktion af vin, rosiner og avocadoer.

Del med dine vennerFacebookTwitter
Deltag i debatten

Følg @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .