Top 15 over must-have armbånd i 2024
Del med dine vennerFacebookX

Top 15 over must-have armbånd i 2024

Efter, at jeg forleden lavede en guide til øreringe af danske smykkedesignere, fik jeg blod på tanden og havde lyst til at kigge nærmere på deres andre smykker. Og i dette indlæg vil jeg give dig en top 15 over armbånd fra danske smykkedesignere, som er mine personlige must-haves.

Med et (eller flere) armbånd kan du pifte dit outfit op og give det lidt håndledsstøtte. Det kan tilføre noget kant til dit look, eller understrege din stil. Og så kan et armbånd kan hjælpe med at fremhæve dine hænder og håndled, hvis du har smukke hænder.

Jeg vil i dette indlæg først give dig min top 15 over armbånd fra danske smykkedesignere. Og bagefter vil jeg komme ind på, hvordan du selv kan lave dine egne, personlige armbånd i forskellige styles.

Min Top 15 over armbånd fra danske smykkedesignere

Love Tag armbånd – Jane Kønig

Armbånd med bogstaver har i de sidste mange år været populære i en eller anden udgave. Jeg elsker de smukke Love Tags fra Jane Kønig. Og en helt enkel kæde som denne fuldender udtrykket. Simpelt og smukt. Og alligevel er der en masse små detaljer, som gør at enkelheden ikke bliver kedelig.
Selve kæden består af en masse små ringe, som giver noget liv og kompleksitet i sig selv. Ved låsen og et lille stykke inde ad kæden er der sat en lidt større ring. Funktionen er at kunne justere længden på armbåndet, men visuelt bryder det også en lang række af ens ringe. Selve Love Tagget er fastgjort med tilsvarende større ringe, mens afslutningen på kæden er en ekstra fin, lille krølle på halen i form af et lille vedhæng.
Jeg er faldt for dette armbånd i forgyldt sølv, men det fås også i sølv, rhodineret sølv og i rosaforgyldt sølv. Ligesom du også kan få det med 2 eller 3 Love Tags. Hver kombination giver et forskelligt udtryk.

Love Tag armbånd forgyldt fra Jane Kønig.

Slangekæde armbånd – Pandora

I den modsatte boldgade ligger dette armbånd fra Pandora. Kæden er tyk og den blanke overflade ligner næsten slange skel med dets fine, jævne mønster. Det smukke sølv er med til at fremhæve glatheden i overfladen. Det gør også, at armbåndet kommer til at stå tydeligere frem og virke mere fyldig og bombastisk på armen.
Midt på kæden sidder Pandoras specielle lås, som også får lov at virke som en slags vedhæng. Det er genialt tænkt at lade låsen være en del af smykket på den måde, i stedet for at lade det være noget, man gemmer væk på bagsiden af håndleddet.

Moments Slangekæde armbånd sølv fra Pandora.

Armbånd med ferksvandsperler og krystaller – Anni Lu

Jeg er helt vild med alle de smukke farver i det her armbånd fra Anni Lu. Der er masser af spræl og varme i de mange farver. Samtidig har det en vis sarthed over sig på grund af de fine perlemorshvide ferskvandsperler. Og guldkæden danner en flot og varm kontrast til det hele.
Selve kæden er forgyldt med 18 karat guld, og de fine farvede sten er en blanding af krystaller og smykkesten, så det er dansk kvalitetshåndværk.
Anni Lus univers er generelt ret farverigt, og de smukke armbånd ser også fine ud, hvis du mixer flere af dem sammen på armen. Så får de lidt mere fylde og kulør.

Rock & Sea Cirkus armbånd forgyldt fra Anni Lu.

Læderarmbånd med charms – Christina Jewelry & Watches

Christina har i efterhånden mange år været kendt for sine læderarmbånd, som du kan style i alle mulige udtryk ved hjælp at de fine charms, man kan dekorere armbåndet med.
Du afgør selv, hvilke charms, du vil have på – og hvor mange.
Personligt synes jeg, at det bliver smukkest med blot 1-3 charms, da læderarmbåndet i sig selv fylder en del, og jeg synes let, at det kan komme til at virke bombastisk, hvis der også er mange charms på. Men det er jo heldigvis smag og behag.
Jeg er faldet for dette læderarmbånd i sort med en enkelt charm på, som forestiller et hjerte i forgyldt sølv. Inde i hjertet er en lille marguerit. Jeg synes, at det lille, feminine vedhæng giver en lækker kontrast til det mere rå og tykke læderarmbånd.

Læderarmbånd med charm fra Christina Jewelry & Watches.

Armbånd med diamanter – Georg Jensen

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: Georg Jensen er indbegrebet af klassisk dansk smykkehåndværk. Og derfor skal Georg Jensen naturligvis også repræsenteres, når man kigger på nogle af de smukkeste smykker, som vi kan byde på her i Danmark. For med så mange års erfaring – både med håndværket og danskernes smag – så rammer Georg Jensen altid plet.

Det smukke Halo armbånd er lavet i 18 karat guld. I den ene ende af kæden er en lille guld stav, som føres ind gennem en dobbelt ring fuld af små ægte diamanter. Låsen fungerer dermed som selve udsmykningen af armbåndet.
Armbåndet emmer af kvalitet hele vejen igennem, hvilket også afspejler sig i prisen. Og selvom jeg har kaldt denne liste “Must-Haves”, så bliver det vist ikke på denne side af jul, jeg får sparet op til det.

Halo armbånd 18 kt. guld fra Georg Jensen.

Ankerkæde armbånd – Jane Kønig

Nogle gange overvældes man af overdådigheden. Andre gange imponeres man af det smukke i det simple. Det sidste gælder for dette ankerkæde armbånd fra Jane Kønig.
Det er noget af det mest enkle og simple design, jeg nogensinde har set. Og samtidig er det bare så fint, når de små detaljer får lov at vise sig frem.

Armbåndet her består af en helt enkel ankerkæde i sølv. Ude for enden er der en lille stav også i sølv. Og det er denne lille stav, som udgør vedhænget og dermed udsmykningen på dette armbånd. Det står i stor kontrast til Halo armbåndet fra Georg Jensen ovenfor, men det bliver det ikke mindre smukt af.

Ankerkæde armbånd sølv fra Jane Kønig.

Kløver armbånd – Pernille Corydon

Måske begynder du efterhånden at kunne se et mønster i min smag? Igen er jeg faldet for et meget enkelt armbånd.
Dette fine armbånd i forgyldt sølv er fra Pernille Corydon. Vedhænget er et firkløver, som er lavet med de fineste små detaljer. Bagpå ved låsen er det muligt at justere længden, så det passer til langt de flestes håndled.
Det er et smukt armbånd, som jeg sagtens vil kunne bruge både i hverdagen, og når jeg skal til fest. Og det vil også være flot at kombinere med andre armbånd; fx. Rock & Sea Cirkus fra Anni Lu, som jeg skrev om tidligere.

Clover armbånd forgyldt fra Pernille Corydon.

Ankerkæde armbånd – Pilgrim

Det her flotte armbånd fra Pilgrim ligger i den lidt anden ende. Det er stort. Det er chunky. Det er mere råt. Selvom det stadig er forholdsvis simpelt i sit design.
Man kan vel kalde det en nyfortolkning af ankerkæden med de store led, der minder om en forstørret udgave af fx. Jane Kønigs ankerkæde, som jeg har beskrevet tidligere.

Ran armbåndet er lavet i forgyldt sølv, som er helt blank poleret, så det rigtig får lov at shine. Det får det til at se mere eksklusivt ud. Og prisen… den er heldigvis ikke eksklusiv. Der kan vi vist alle være med.

Ran armbånd forgyldt fra Pilgrim.

Satin armbånd med vedhæng – Julie Sandlau

Hvis man ikke er så meget til det rå læder look eller de tykke slangekæder, men gerne vil have mere fylde, end hvad et almindeligt i guld eller sølv typisk giver, så er ginkgo satin armbåndet fra Julie Sandlau et rigtig godt alternativ.

Det er lavet med en tyk satinsnor, som man kan justere i længden, og det har et fint lille vedhæng. Du kan få satinsnoren i forskellige farver, og vedhængene fåes i både sølv og forgyldt sølv.
Jeg kan rigtig godt lide det her med en mørk grøn snor og et vedhæng, der forestiller bladet fra et tempeltræ, i forgyldt sølv. Jeg synes, at den grønne farve og guldet komplimenterer hinanden godt. Og så synes jeg at selve vedhænget er rigtig fint i sig selv.

Ginkgo Satin armbånd fra Julie Sandlau.

Naturstens armbånd – Dyrberg/Kern

Jeg kan rigtig godt lide Dyrberg/Kerns design. Deres smykker får lov at være lidt store og bombastiske, samtidig med at de er smukke og feminine. De formår at ramme den hårfine balance gang på gang.

Jeg er ret pjattet med deres smukke Ayanna armbånd, som består små, runde natursten i en flot jade grøn farve. Ind imellem stenene er der tre steder sat et par små forgyldte blade for at bryde rækken af perler og pifte looket lidt op. Det giver det også et lidt mere eksklusivt look.
Armbåndet er elastisk, og det passer derfor til langt de fleste håndled – og du slipper for kampen med at få låsen til at fange den lille ring.

Ayanna armbånd fra Dyrberg/Kern.

Rav armbånd – Ole Lynggaard

Det her armbånd, kommer jeg nok aldrig til at eje. Jeg tror simpelthen ikke, at jeg kan spare så mange penge op for at købe et armbånd. Men man kan vel godt få lov at drømme, ikke?

Rav armbåndet fra Ole Lynggaard ikke bare ligner god kvalitet. Det er topklasses kvalitet i alle led og kanter. Armringen, som det egentlig er, er lavet i 18 karat satineret rødguld. I hver ende af ringens åbning sidder en lille kugle af rav – nordens guld, som man kalder det.
Jeg har et eller andet med rav. Jeg synes, at det er helt utroligt smukt med det unikke mønster, som der danner sig inde i et stykke rav. Tænk sig den proces, det tager naturen at skabe et stykke rav. Og du finder aldrig to ens.

Nature armbånd 18 kt. guld fra Ole Lynggaard.

Armbånd med perler – Stine A

Stine A har kreeret dette smukke armbånd med en blanding af ædelstene og perler.
De lyse ædelstene og perlemors hvide ferskvandsperler giver armbåndet et fint og sart udtryk, som er med til at gøre det mere feminint. Samtidig bryder de små kontrast farvede perler den hvide række af perler, og giver et flot spil i armbåndet. Og ferskvandsperlerne har fået lov at beholde deres naturlige form, hvilket også skaber lidt kontrast i armbåndet, som ellers består af små helt runde perler.
Her i vinterkulden sidder jeg og forestiller mig en dejlig sommerferie i Grækenland med lækker solbrun hud – og forestil dig så det her sarte, hvide armbånd om håndleddet. Det billede kan jeg godt lide.

Vanilla Pearl armbånd fra Stine A.

Armbånd med multifarvede zirkoner – Sif Jakobs

Ligesom hos Anni Lu, har Sif Jakobs også taget hele farvepaletten i brug, da hun designede dette armbånd med multifarvede zirkoner. Og jeg er simpelthen så vild med samspillet mellem den flotte 18 karats forgyldning og stenenes blanke spil.
I det hele taget kan jeg bare godt lide, når der kommer noget farve på, så det hele ikke bliver så ensformigt.
Sif Jakobs er kendt for sin høje kvalitet, og hun formår at skabe et farverigt design, som stadig emmer af luksus og eksklusivitet, mens mange vil forbinde et multifarvet armbånd med et noget billigere design. Men det har Sif Jakobs har et særligt øje for.

Ellera armbånd forgyldt fra Sif Jakobs.

Armbånd med flerfarvede perler – Maanesten

Maanesten har også givet deres bud på et smukt armbånd med perler i flere farver med deres Line armbånd.
Armbåndet består af en klassisk ankerkæde i forgyldt sølv med flere små vedhæng af hvide ferskvandsperler, og røde og grønne halvædelstene.
Jeg synes, at dette armbånd emmer af femininitet, der passer lige fra de helt unge piger og helt op til den meget voksne kvinde. Jeg kunne sagtens forestille mig min mor gå med dette armbånd. Og det er faktisk er ret unikt for dette armbånd, at det taler til flere generationer uden at trække nogen op eller ned i alder.

Line armbånd forgyldt fra Maanesten.

Samisk armbånd til mænd – BeChristensen

Til sidst vil jeg gerne vise dig alsidigheden i dansk smykkedesign. Det er nemlig ikke kun smykker til kvinder, vi er gode til herhjemme. Vi kan også design rå og maskuline armbånd til mænd, som stadig emmer af kvalitet og godt håndværksdesign.
Det har BeChristensen givet et godt bud på med deres samisk inspirerede læderarmbånd til mænd. Det er råt og maskulint design, der stadig emmer af kvalitet. Jeg er helt sikker på, at min kæreste vil elske det her armbånd. Og jeg vil også synes, at det ville se godt ud på ham.
Noa Black armbåndet er lavet af et bredt stykke læder, hvor der er lagt et flettet stykke læder ovenpå, som danner et flot og diskret mønster.

Noa Black Wire – Men edition fra BeChristensen.

Dette var mit bud på 15 udvalgte armbånd fra danske smykkedesignere, som jeg virkelig gerne ville eje. De viser forskelligheden i dansk design, men også hvor høj kvalitet, vi vægter. Der er noget for enhver smag, hvis ellers man er til armbånd og smykker generelt.

Armbånd er ikke kun til pynt

Udover armbånd, som udelukkende bruges som pynt, så kan armbånd også have mange andre funktioner.

Festivalarmbånd

I Danmark er vi ret glade for at bruge armbånd til mange forskellige ting.
Når vi tager på festival eller lignende arrangementer, får vi oftest et tyndt stof eller plastik armbånd på som viser, at vi har købt billet.

Velgørenhedsarmbånd

Flere velgørenhedsorganisationer har gennem de sidste årtier fået forskellige designere til at laver et armbånd, som skal samle penge ind til et bestemt projekt. For eksempel har Knæk Cancer af flere omgange fået designet armbånd, hvor overskuddet går til bl.a. forskning i brystkræft.
Velgørenhedsorganisationen 4Ocean vil gerne rense verdens have for affald, og i stedet for blot at destruere det indsamlede glas og plastik, har de valgt at genbruge det til at lave armbånd af. Igen går overskuddet til at bjærge mere affald fra havene.

Lasota armbånd

Da jeg var barn gik flere af de ældre i mine bedsteforældres omgangskreds rundt med metal armringe med to magnetiske kugler, som skulle hjælpe på deres gigt. Om de virkede eller ej, ved jeg faktisk ikke, men man ser dem ikke rigtig mere. Om det skyldes manglende effekt eller designet, skal jeg ikke kunne sige.

Idag kan du købe et Lasota armbånd, som skulle have en sundhedsfremmende effekt på kroppen.
Lasota armbåndet består af et silikonebånd, som er er fyldt med negativt ladede ioner, som skulle være gode for kroppen. Samtidig har armbåndet også to elektromagnetiske felter, som også har en gavnlig effekt på kroppens organisme.
Armbåndene er ikke til medicinsk brug og de er ikke helbredende. Og de er heller ikke skadelige. De hjælper blot kroppen med at optimere celler og energier, så de performer bedre. Blandt andet tilbyder Lasota-virksomheden et armbånd, som er specielt udviklet til at øge en golfspillers performance.
Om man tror på dete alternative armbånd eller ej, må være op til den enkelte. Dog lover virksomheden, at du kan få dine penge retur, hvis ikke du kan mærke forbedringer indenfor 14 dage.

Hvordan kan du lave dit eget armbånd?

De senere år er det blevet meget populært at lave sine egne smykker. For eksempel kan du finde et hav af videoer på Youtube, som viser, hvordan du laver de populære tassel øreringe.
Men det er ikke kun øreringe, der er populære at lave. Også armbånd kan man finde masser af DIY-videoer og -blogindlæg om. Lad dig inspirere til, hvilken type armbånd, du kunne have lyst til at prøve kræfter med nedenfor, og søg derefter løs på nettet for at finde den guide, som giver mest mening for dig.

Loom armbånd

Loom armbånd – også kendt som elastik armbånd – kan laves på mange forskellige måder, som giver hvert deres resultat og udtryk.
Du kan lave en tyk slangekæde, eller et tyndt, bredt armbånd med mønster i midten. Og du kan få et væld af farver at mixe i mellem. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

For at lave et loom armbånd kræver det nogle forskellige redskaber. Man skal bruge en speciel plade med en slags kroge i flere rækker. Disse bruges til at hægte elastikkerne ned over, hvorefter man kan begynde at flette dem sammen til et armbånd. Dette gør man ved hjælp af en slags hæklenål, som gør det nemmere at løfte elastikkerne af krogene. Alternativt, kan du også bruge fingrene, hvis du har små/tynde fingre.

Perle armbånd

Måske har du set nogle af de mange slags perle armbånd, som flere og flere går rundt med. Du kan også lave dit eget armbånd, for det er slet ikke så svært, når man først kommer igang.

Du kan lave de helt simple perle armbånd, hvor du bruger de helt små delica perler, som du sætter på en elastisk snor. Det giver et helt enkelt design, og du kan mixe farver som det passer dig.

Vil du gerne gøre det lidt mere avanceret, vil det typisk også kræve lidt mere udstyr.
Man kan lave nogle flade perle armbånd med mønster i. Du har sikkert set dem.
De kræver en speciel lille væv, da man faktisk væver disse armbånd med de små delica perler. Mønstre og farver kan du variere, som det passer dig.

Fælles for disse vævede perle armbånd og de fleste andre perle armbånd er, at ofte også skal bruge en lås og en ring til at hægte låsen igennem. Men disse småting er forholdsvis billige at købe, og det behøver derfor ikke være en hindring for at komme i gang med at være kreativ.

Knyttede / flettede armbånd

Du kan også lave et flettet eller knyttet armbånd.
Det kræver blot noget snor af en art. Det skal dog være noget forholdsvis slidstærkt snor, den trådene bliver belastet, hver gang du knytter dem til en knude.

Du kan lave både det klassiske flettemønster – altså en regulær fletning. Fletter du af tre snore, som vi kender fra en helt almindelig fletning, kan armbåndet godt blive noget tyndt. Men du kan udfordre dig selv ved at tage flere snore i brug. Du kan finde gode videoer på YouTube, som viser dig, hvordan du fletter med flere snore, hvis du ikke føler dig fortrøstningsfuldt med det selv.

Du kan også knytte andre mønstre, hvor det mere kommer til at ligne det flade perle armbånd. Her samler du også flere snore (jo flere snore, jo bredere armbånd), som du binder små knuder med. Her kan du lidt ligesom med perlerne lave forskellige mønstre, og farver kan du mixe præcis, som du har lyst.

Tak, fordi du læste med.

Jeg håber, at du er blevet inspireret til enten nye julegaveønsker, eller til at kaste dig over et gør-det-selv-projekt (apropos gør-det-selv, så skylder jeg min kæreste verdens største tak for hjælp med reoler og hyldeknægte til mine smykkeæsker). Det sidste kunne være en oplagt julegaveide til din veninde, søster eller mor. De fleste bliver glade for en hjemmelavet gave, som er lavet med hjertet. God “arbejdslyst”.

Del med dine vennerFacebookX
Deltag i debatten