GUIDE TIL AALBORG
Del med dine vennerFacebookX
Aalborg

GUIDE TIL AALBORG

Opsummering

Den nordjyske hovedstad er meget mere end Jomfru Ane Gade og snaps. Tag med på en tur rundt til de bedste steder i Aalborg. DET SKAL DU OPLEVE I AALBORG AALBORGS HAVNEFRONT Engang var havnen i Aalborg præget af tung og uskøn industri, men der er sket utrolig meget de seneste år. Arkitektoniske perler som […]

Den nordjyske hovedstad er meget mere end Jomfru Ane Gade og snaps. Tag med på en tur rundt til de bedste steder i Aalborg.

DET SKAL DU OPLEVE I AALBORG

AALBORGS HAVNEFRONT

This new harbourfront has been converted during the past decades, and are today a tourist attraction in Aalborg, Denmark, Northern Europe.

Engang var havnen i Aalborg præget af tung og uskøn industri, men der er sket utrolig meget de seneste år. Arkitektoniske perler som Musikkens Hus og Utzon Center er smukke både indefra og udefra, og det gamle Nordkraft er blevet et kulturelt centrum for musik, film og mad. Aalborghus Slot er også værd at lægge vejen forbi, og er du i Aalborg på en varm dag, er Havnebadet oplagt.

DE SYNGENDE TRÆER

Siden midten af firserne har alle de internationale kunstnere, der har spillet i Aalborg, plantet et træ ved siden af Aalborg Kongres og Kulturcenter. Det er indtil videre blevet til 88 træer med indbygget højttaler, så man kan lytte til kunstnerens musik ved et enkelt tryk på en knap. Du kan “møde” så forskellige kunstnere som Helmut Lotti, Leonard Cohen, Prince og Beyoncé. Læs mere her.

LINDHOLM HØJE MUSEET

På bakken højt hævet over Aalborg, og med en fantastisk udsigt over Limfjorden, ligger den tidligere gravplads Lindholm Høje, der stammer tilbage fra jernalderen og vikingetiden. Det er meget fascinerende at gå rundt mellem gravene, og museet er også et besøg værd for både store og små.

HER SKAL DU SPISE I AALBORG

MORTENS KRO

Det er Morten Nielsen, også kendt som Morten Kok, der står bag restauranten og konceptet, Mortens Kro. Her serveres klassiske, danske frokostretter med et nordisk twist, og weekendbrunchen bør ingen gå glip af. Jeg husker stadig deres virkeligt lækre kager med fondant som blev serveret til morgenmaden.
Fra september 2015 bør du også lægge vejen her forbi, når frokostsulten melder sig, for fra da af begynder den moderne gourmetrestaurant også at servere smørrebrød.

RESTAURANT VESTRE BAADELAUG

På havnekanten i Aalborgs vestby finder du Vestre Baadelaug, der for to år siden blev kåret til at have Danmarks bedste bøfsandwich, og på en solrig dag er det et helt fantastisk sted at sidde og nyde sin mad og måske en is til dessert, hvis der er plads.

SØGAARDS BRYGHUS

Midt på en af Aalborgs allersmukkeste pladser, CW Obels Plads, finder du Søgaards Bryghus. Her kan du i en afslappet og hyggelig atmosfære spise god mad og drikke hjemmebrygget øl til. Prøv fx den legendariske Ølgryde med oksekød, bacon, løg, svampe, chorizopølser, sauterede urter og Pommes Duchesse.

HER SKAL DU SHOPPE I AALBORG

Aalborg har tre gågader: Bispensgade, Algade og Gravensgade, der alle bugner af butikker for enhver smag og pengepung. Her finder du også stormagasinet Salling og Shoppingcentret Friis. Syd for byen finder du Aalborg Storcenter, der blandt andet kan prale af at have Danmarks største Bilka. Læs mere her.

HER SKAL DU BO I AALBORG

Comwell Hvide Hus

Hotellet ligger midt i den fine Kildepark, så du ikke alene er tæt på banegården, kunstmuseet Kunsten og på Aalborg Kultur og Kongrescenter, men også er omgivet af en stor, smuk park.

CabInn

Hotellet for dig, der vil bo centralt og billigt og samtidig nyde udsigten over Aalborgs Havnefront.

NATURLEJRPLADS

Er du mere til at overnatte i det fri, har Aalborg og omegn et væld af muligheder for at sove på en naturlejrplads.

Del med dine vennerFacebookX
Deltag i debatten