CRUISE VERDEN RUNDT: 8 FANTASTISKE KRYDSTOGTER
Luxury Cruise Ship anchored in the Eastern Caribbean Sea

CRUISE VERDEN RUNDT: 8 FANTASTISKE KRYDSTOGTER

Opsummering

Hvert år hopper ca. 40.000 danskere om bord på et krydstogtskib og tilbringer ferien på flydende vis. Den populære rejseform har nemlig noget for enhver smag, hvad enten du vil sejle roligt langs Nilens breder eller smage dig gennem Europas bedste vindistrikter. Vi har lavet en crash course guide til krydstogter, så du kan matche […]

Hvert år hopper ca. 40.000 danskere om bord på et krydstogtskib og tilbringer ferien på flydende vis. Den populære rejseform har nemlig noget for enhver smag, hvad enten du vil sejle roligt langs Nilens breder eller smage dig gennem Europas bedste vindistrikter.

Vi har lavet en crash course guide til krydstogter, så du kan matche budget med rejsedrømme – læs blandt om krydstogter for dig, der vil have naturoplevelser, afslapning, luksus, yoga, vin, high tech eller krydstogt med børn.

FOR DIG, DER BARE GERNE VIL SLAPPE AF

klasses Nilkrydstogt
Budget: Lavt
Krydstogtskib: MS Renaissance/Semiramis III
Antal passagerer på skibet: 75 kahytter
Varighed: 8 dage
Måltider inkluderet: alle
Pris: fra 4.999 kr.

Oplev livets langs Nilens breder samt Egyptens største seværdigheder på én og samme tur. Vil du opleve det traditionelle Egypten i ro og mag, er et flodkrydstogt ideelt. I et adstadigt tempo sejler du sydpå fra Luxor til Aswan og tilbage igen.

Hver aften lægger det hyggelige skib til kaj, og undervejs stopper det ved store som små seværdigheder – alt sammen i et roligt tempo, så der er god tid til at sidde på dækket og nyde det skønne landskab og det fantastiske sceneri, der udspiller sig ved Nilens breder med bønder og vandbøfler på markerne samt lokale kvinder, der vasker tøj ved flodbredden.

FOR DIG, DER VIL HAVE DEN NYESTE TEKNOLOGI

High Tech cruise til Florida og Bahamas
Budget: Mellem
Krydstogtskibet: Anthem of the Seas
Antal passagerer på skibet: 6405
Varighed: 7-12 dage
Måltider inkluderet: Alle. (Skibet har et bredt udvalg af restauranter, hvoraf enkelte kræver ekstra penge op af lommen)
Pris: fra 5.893 kr.

Når det kommer til krydstogtskibe, har Royal Caribbean specialiseret sig i at være størst og først. Derfor finder du krydstogtskibet Anthem of the Seas, verdens første High Tech Cruise Ship, som seneste tilføjelse til rederiets ekstensive flåde. Royal Caribbean har flere højteknologiske krydstogtskibe, der sejler under betegnelsen Quantum-klasse.

Fra sky diving-anlæg og panoramisk observationskuppel hængende højt over skibet til futuristisk underholdning og innovativ teknologi, der omfatter alt fra robot-bartendere til lynhurtigt trådløst internet, har Royal Caribbean skabt en krydsning mellem en teknologisk forlystelsespark og et klassisk luksuskrydstogt. Ét er sikkert – du kommer ikke til at kede dig!

FOR NATURELSKEREN

Nordkap og den storslåede Finnmark
Budget: Lavt
Krydstogtselskab: Hurtigruten
Antal passagerer på skibet: 622-1000
Varighed: 4 dage
Måltider inkluderet: morgenmad
Pris: fra 2.498 kr.

Har du brug for en afstikker fra hverdagen – men ikke meget tid? Så er Hurtigrutens populære mini-ferie værd at overveje. Turen “Tromsø-Kirkenes-Tromsø” forgår nord for Polarcirklen med mulighed for at opleve nordlys om vinteren og midnatssol om sommeren.

I et stille tempo flyder skibet langs Finnmarkens spændende kyst, der går gennem hjertet af Lapland, som er rig på historie. Den smukke arktiske natur kan ses fra båden eller opleves på nært hold på en eller flere udflugter, der blandt andet går til Nordkap.

Hurtigrutens skibe har en uformel og intim atmosfære med store panoramavinduer, så den storslåede udsigt også kan nydes indefra.

FOR LUKSUSDYRET

Natureventyr i Argentina, Chilie og Uruguay
Budget: Højt
Krydstogtskib: Celebrity Infinity
Antal passagerer på skibet: 2.100
Varighed: 18 dage
Måltider inkluderet: alle
Pris: fra 29.990 kr.

Tag på et historisk natureventyr ud over det sædvanlige til Argentina, Chile og Uruguay gennem Patagonien, Ildlandet og rundt om Kap Horn. Med en dansk rejseleder og en gruppe på max 24 personer giver dette 4-stjernede krydstogt rig mulighed for at få et godt indblik i de forskellige naturskønne områder, kulturer og traditioner – enten på egen hånd eller sammen med den erfarne rejseleder.

Oplev blandt andet tango og storbystemning i Buenos Aires, argentinske pingviner og søelefanter på tæt hold, Andesbjergene, Chiles smukke skærgårde og højland, Ushuaia ved verdens ende – samt meget mere på det eventyrlige krydstogt fyldt med naturoplevelser i særklasse.

FOR LIVSNYDEREN

Caribiens paradisøer
Budget: Højt
Krydstogtskibet: Costa Magica
Antal passagerer på skibet: 3.400
Varighed: 15 dage
Måltider inkluderet: alle
Pris: Fra 17.443 kr.

Stå op til solskin hver morgen, og nyd Caribiens lange sandstrande. På Costa Magica kan du på afslappende vis opleve Caribiens mange charmerende øer som Grenada, Barbados, Martinique og Guadeloupe. Du kan dase i det bløde sand eller gå på opdagelse og opleve de enkelte øers unikke kultur og natur, smage på de lokale retter eller tage en snorkeltur ned til undervandverdenen.

Om bord på Costa Magica er det til gengæld Italien, der er i centrum, da krydstogt et er dedikeret til støvlelandet gastronomisk såvel som stilmæssigt med kunstværker fra det prestigefyldte Brera Akademi. Stemningen afslappet, og der er ingen formelle krav til dresscode, udover almindeligt pænt tøj.

FOR DIG, DER VIL PÅ TEMATUR

Yogaferie på vandet
Budget: Mellem
Krydstogtskibet: The Admiral/The Atlantis
Antal passagerer på skibet: Varierer efter skib
Varighed: 7 dage
Måltider inkluderet: alle
Pris: fra 7.350 kr.

Find din indre yogi frem på dette intime cruise specielt dedikeret til hundestræk og lotusstillinger med middelhavet som en smuk ramme for hele turen. Omdrejningspunktet er naturligvis yoga med hold morgen og aften på det solrige dæk, hvor professionelle undervisere guider dig gennem de forskellige stillinger.

Turen giver dig tid til masser af fordybelse og afslapning samt mulighed for at overnatte under åben himmel på dækket. Herudover lægger skibet til land undervejs, så du også kan opleve fastlandets seværdigheder med blandt andet tyrkisk Hammam-bad eller klatring.

FOR VINELSKEREN

Cruise gennem Europas vindistrikter
Budget: Højt
Krydstogselskab: Ama Waterways
Antal passagerer på skibet: varierer efter skib
Varighed: 10 – 14 dage
Måltider inkluderet: alle
Pris: fra 19.250 kr.

Elsker du vin? Så dediker din ferie til nogle af Europas mest berømte vindistrikter. Ama Waterways har specialiseret sig i netop dette og tilbyder derfor eksklusive vinkrydstogter. Her kan du opleve Europas populære vindistrikter langs floder som Donau, Douro, Mosel, Rhinen, Rhone og Seine Rivers.

Uanset hvilken tur, du vælger, vil du på krydstogtet møde anerkendte vineksperter, der undervejs vil afholde foredrag, vinsmagninger på one-of-a-kind årgange samt guide på de forskellige tema-ture til de historiske vinmarker og private vinkældre. Køkkenet om bord afspejler de områder, der besøges, og de gastronomiske retter vil selvfølgelig blive serveret i selskab med lokale vine.

FOR DIG, DER REJSER MED BØRN

– vi har fundet to krydstogter på to budgetter, som er oplagte for dig, der rejser med børn.

Mini-cruise til Oslo med børneklub
Budget: Lavt
Krydstogtskib: DFDS Seaways
Antal passagerer på skibet: 1.790
Varighed: 3 dage
Måltider inkluderet: ingen
Pris: fra 324 kr.

Familien er i centrum på Oslobådens Mini-Cruise, hvor der er plads og tid til masser af familiehygge og samvær. På turen til Oslo kan ungerne deltage i det store børneprogram “Jack the Pirate”, hvor papegøjen Jack og hans pirater underholder med ansigtsmaling, balloner, leg, konkurrencer og skattejagt om bord på skibet. Hele familien sover sammen i en kahyt og kan om dagen hygge sig i familieområdet, hvor der er pool, jacuzzi og infrarød sauna.

Sulten kan stilles ved blandt andet den store dinnerbuffet, der også har egen børnebuffet med softice-maskine. I Oslo er der kort gang til Ankerhus Fæstning, Aker Brygge og Operaen, ligesom byen også byder på spændende seværdigheder i børnehøjde som Nobels Fredscenter, Kon-Tiki, Fram og Teknisk Museum.

Oplev Barcelona, Nice og Rom med Disney

Budget: Luksus
Krydstogtskibet: Disney Magic
Antal passagerer på skibet: 1.750
Varighed: 5 dage
Måltider inkluderet: alle
Pris: fra 10.495 kr.

Tag hele familien med på en eventyrlig krydstogtsrejse med Disney Magic fra Barcelona til Nice og Rom. Skibet er inddelt i områder for børn, voksne og familier, så alle har mulighed for at få en fantastisk tur. Alle kan derfor underholde sig med Disneys shows og musicals, se film i biograferne både inde og ude samt feste på dækket med udsigt til et storslåede fyrværkeri over havet.

Alt imens kan de voksne nyde livemusik og drinks i loungen, slå sig løs på natklubberne eller slappe af i wellness-området med spa og fitness. Det store pool-område er ligeledes inddelt efter målgrupper, ligesom der nok skal være noget for enhver smag på skibets i alt ni temarestauranter.

Del med dine vennerFacebookTwitter
Deltag i debatten